Treba da znaš: Šta je najbitnije za razvoj karijere

Počinje sa snimanjem Game of Thrones spin-off serija

Najbolje stilizovani muškarci MET gale 2019.

Osvešćeno koiršćenje tehnologije i tehnološka detoksikacija

Adrenalinska zavisnost – strast ili problem?

Žene žele malo više pažnje

Top 5 igrica za pametne telefone koje će te zabaviti

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Sudar sa stereotipom: Šta vam žene rade i kad im je stalo do vas?

Zašto je šefovska pozicija mesto usamljenosti

Odlične smart-casual letnje kombinacije za tebe

Trikovi za lepši izgled (devojke vole doterane frajere)

Mislimo da znamo – a nije istina

Bad Bunny: Novi fashion guru

Kakva je u krevetu: Znaci koji je razotkrivaju

Nadmudrite uobičajene “ubice seksa” u partnerskim odnosima

Nadmudrite uobičajene “ubice seksa” u partnerskim odnosima

1/2

Sa nekim preprekama za opuštanje i telesni užitak udvoje sreću se svi parovi koji su dugo zajedno, ili su u braku, a ovo su strategije koje stručnjaci predlažu.

Stres vas oboje trese

Možda je za tebe seks baš dobar način da se isprazniš i kanališeš stres, ali njoj je potrebno da se prvo oseća rasterećeno, da bi mogla da se opusti i preda uživanju. A kad pomisli na to šta sve mora da uradi, a dan već izmiče, ili šta je sve čeka sutra, a za seks treba oduzeti vreme od spavanja – nije joj ni do čega. Razgovaraj sa partnerkom o tome šta je najviše opterećuje, predlažu terapeuti – verovatno većinu toga ona mora sama da iznese, ali sigurno postoje sporedne stvari koje možeš da preuzmeš na sebe i pomogneš joj. Sama tvoja iskrena želja da joj izađeš u susret i briga za njena osećanja i stanja, učiniće je prijemčivijom i raspoloženijom, a ono što zaista činiš za nju, želeće da nagradi. Ako joj pomogneš da uštedi makar pola sata ili sat u danu, preuzimajući na sebe deo obaveza, biće vremena i za seks i za odmor. Takođe je veoma podsticajno da joj ponudiš da makar jednom nedeljno preuzmeš sve kućne obaveze (čišćenje, nabavku, spremanje hrane, bavljenje decom) da bi ona mogla da radi šta želi (opušta se u kadi, ode na kafu sa drugaricama, provede dan u prirodi – šta god joj puni baterije i pomaže joj da se oslobodi nagomilanog stresa).

Partnerka oseća bol tokom penetracije

Naravno da treba potražiti uzrok, jer seks ne treba da bude noćna mora, nego uživanje. Suvoća vagine je najčešći uzrok, kao i vaginalna infekcija, a možda i neki ozbiljni uzrok, koji pre svega treba isključiti pregledom. Suvoća vagine se rešava upotrebom lubrikanta – uključite “podmazivanje” u predigru – nanesite lubrikant na prst i poigrajte se njenim osetljivim delovima (ovaj deo može da postane njen omiljeni uvod u seks).

Trudna je i ne oseća se dobro (ili seksi)

U prvih nekoliko meseci trudnoće kod većine žena seksualna želja opada gotovo potpuno, jer trudnoća izaziva niz promena i neprijatnih senzacija, a osećanje mučnine i gađenja koje izazivaju neki mirisi (a to može da bude miris tvog parfema, koji je do skoro obožavala), pojačana potreba za snom i neprestani bol u donjem stomaku (kao da svakog časa treba da dobije), najčešći su razlozi što se žene osećaju loše i nije im do seksa. Osim toga, grudi se povećavaju i neprekidno bole i ma koliko tebi to izgledalo fascinantno i seksi, za nju je samo još jedna muka koju treba izdržati. Ovde nema pomoći, osim tvog potpunog razumevanja i spremnosti da se prilagodiš (makar ona tražila od tebe da se ne tuširaš pre spavanja, jer joj se stomak penje u grlo od pomešanih mirisa sapuna, šampona, dezodoransa) i ispuniš sve njene čudne zahteve. Osećaće se bolje kad stomak počne vidno da raste. Ali tada raste i verovatnoća da se uopšte neće osećati seksi, jer će sebi biti debela i nezgrapna. Dobra vest je što je većina žena u visokoj trudnoći koja se normalno odvija zapravo veoma raspoložena za seks – opet su u pitanju hormoni i telesne senzacije (genitalije su odlično prokrvljene i stalno nabubrele, pa je i osetljivost veća, a bradavice su hipersenzitivne) i da samo treba da pronađete položaj u kome se ona ugodno oseća. Nemojte strahovati da će seks škoditi bebi – ono u čemu majka uživa, sigurno ne može da škodi.

Wannabe TV

Editors choice