Za najveće prepreke koje nailazimo u muško-ženskim odnosima, odgovorne su laži, odnosno, istine koje zadržavamo za sebe, kako bismo partnerima projektovali onu sliku za koju smatramo da je privlačna i prihvatljiva. Pravimo se boljim nego što jesmo, a dodatno nas ograničavaju uverenja o tome da je seks “grešan” i “prljav”, pa zahvaljujući ovim predrasudama, žene često nastoje da se predstave kao čiste i ako ne baš nevine, onda ograničeno “grešne”. Ako prepoznate ove laži kod svoje partnerke (a imajte u vidu da to nisu obavezno laži), nemojte se hvatati za njih kao da joj sastavljate optužnicu, nego ih upotrebite da bolje razumete kako predrasude i laži ograničavaju i kvare odnos – i da to ispravite.

Ne gledam porniće

Iz nekog razloga muškarci ne kriju da to rade i to verovatno svakodnevno, ali ženama je neugodno da priznaju da povremeno vole da pogledaju dobar pornić. Istraživanja pokazuju da oko 50 posto žena povremeno gleda porniće sa partnerom, a oko 60 odsto filmove za odrasle gleda iz istih razloga kao i muškarci – da bi pronašla inspiraciju za masturbaciju.

Ne masturbiram

Trebalo bi da se zabrinete ako ona to stvarno ne radi – jer kako će onda znati šta joj najviše prija i kako će moći da vas uputi kako da je dodirujete i stimulišete. Možda to otkrijete zajedno, ali možda treba i da otkriješ zašto se ona stidi da prizna da se samozadovoljava – tu sigurno leže još neke predrasude koje je možda sprečavaju da uživa u potpunosti.

Ne koristim vibrator

Ok, možda ne koristi. Ali ako ga ima i koristi i smatra da to nije prihvatljiva informacija za tebe, možda treba prosto da joj predložiš da pokušate zajedno sa tom igračkom, jer bi tebi to bilo interesantno i uzbudljivo. Možda oboje proširite vidike.

Comments