Ako želiš da ti veza uspe, bilo bi dobro da imaš u vidu šta je ono što žene odbija toliko, da ih tera da odustanu. Ona kojoj je stalo do tebe, tolerisaće dosta dugo, dosta toga, ali ako na kraju shvati da se potrošila i da više nema smisla da ulaže u odnos, to će verovatno biti zbog jedne od ovih stvari.

Pokazao si svoje pravo lice

Zaljubljena žena će lagati i zavaravati samu sebe, verujući u tvoje najbolje osobine – ali, ako shvati da nikada nećeš ponovo biti ona osoba u koju se zaljubila i da si se trudio na početku, samo zato da bi je fascinirao, ili došao do seksa i da naprosto u tebi nema onog “materijala” koji je videla u početku, odustaće. Tražiće nekog sa kim ima više šanse da ispuni svoja očekivanja.

Dešava joj se nešto drugo – važnije od tebe

U ovom trenutku u njenom životu, dešava se nešto što joj je životno važno i zbog čega mora da napravi izbor – da li da se odrekne svog posla iz snova (u drugom gradu, ili inostranstvu), ili da se odrekne tebe. Ali, u usponu karijere, ona nije spremna da se smiri. Prosto, to još nije došlo na red. Za nekoliko godina, to bi imalo smisla, a možda se tada ne bi ni našla u tako nategnutoj poziciji, jer bi već imala za sobom to postignuće i ostvarenje ambicija.

Ti si u sličnoj poziciji – nije ti vreme za ulaganje u odnos

A njoj jeste vreme za brak i porodicu i ne može da čeka da završiš treći doktorat, ili da se vratiš sa puta oko sveta, ili se osamostališ i počneš više da zarađuješ (ko zna kad). Kad zaključi da je tebi dobro u ustaljenom odnosu kakav imate i da nemaš nikakvu potrebu i želju da išta menjaš, žena će raskinuti vezu, jer zna šta hoće, a to nije ono isto što i ti hoćeš. U velikoj većini slučajeva, kada se veza koja je trajala godinama završi zbog ovog razloga, bivši partneri vrlo brzo uđu u brakove – ona, jer je pronašla nekog ko želi brak i porodicu, on, jer je shvatio da je izgubio nešto što nema vremena ponovo da gradi i shvata da je “sledeći nivo” jedino što mu preostaje.

Ne očekuje od tebe ništa dobro

Žena će možda veoma dugo podnositi tvoje loše ponašanje, ali jednog dana će dostići svoju granicu tolerancije i više ni minut neće želeti da trpi, ono što joj je godinama smetalo. Kada izgubi sva očekivanja i shvati da joj nikada nećeš pružiti poštovanje, zahvalnost, nežnost, potvrdu njene vrednosti (jer si sebičan, nedorastao, ili ženomrzac), pokupiće se i otići. A tada ćeš je videti u drugom svetlu – kao nekoga ko se najzad zauzeo za sebe i ko zaslužuje poštovanje, samo što više nećeš imati prilike da je nagovoriš da ti pruži još jednu šansu. Kad žena ode zbog ovog razloga, to znači da joj se muškarac smučio totalno i da je sve šanse koje mu je davala, već potrošila.

Comments