Nevinost bez zaštite. Ne mislim na film, već na ono kad žene klonu, zbune se, spetljaju, naprave sranje i kukaju samo da bi prizvale kakvog muškarca da dođe i reši joj problem. Vrlo zanimljivo, ali očekivao bi čovek da se u svetlu novih žena koje se drče da sve mogu same ovaj fenomen splasne i nestane. Jok, izgleda da žene vrlo rado ističu svoju nezavisnost isto kao što vrlo rado stavljaju nadlanicu na čelo i krive lice u plačnu grimasu, očekujući da se neko pojavi i izbavi ih iz nevolje.

0119 Nevinost bez zaštite

U čemu je trip?

Opšta agresija na muškarce ukazuje na besmislenost podele polova. Ističe da su muškarci kao snažniji pol zastareli. Opominje na to da muškarci više nisu jedini hranitelji porodice i stogaemaju pravo na pogodnosti koje im je u amanet ostavio patrijarhat. Nevolja je u tome što žene zaboravljaju koja je prava uloga muškaraca. Nisu oni vitezovi na belom konju niti glavešine porodice. Njihova primarna uloga je “onaj koji rešava problem”. Obično je posredi neka snaga, neka tehnička veština ili naprosto životno iskustvo. Zahtevi koji se postavljaju pred muškarca kao da se podrazumevaju.

0218 Nevinost bez zaštite

Šta činiti?

Postoji jedna vrsta nevinosti bez zaštite vrlo agresivne vrste. To je ono kad ženska nanjuši da pomalo trzate na nju pa onda pokušava da od muškarca napravi vola. Ima takvih. Koje su same, božanstvene i imaju armiju volova spremnih da za nju obavljaju razne poslove. Miki, budi srce skoči mi po… Ciki, ljubim te pomozi mi ne znam gde ću pre… Imam ujutru ispit, ‘ajd ne bude ti teško da me probudiš… Takvim damama valja reći MRŠ, okrenuti se i nikada im se ne obratiti.

Tu su i one žene koje teror nevinosti sprovode na poslu. Navodno su spetljane i smotane i baš ne umeju da obave taj posao (po pravilu neki dosadan) i eto sad imate izbor ili da zajednički projekat kasni ili da se javi neki magarac i uzme je u zaštitu. Tako ženska izbegne sve muke, a pokupi sve zasluge. Oprezno sa ovakvim damama, takve će da vam nameste otkaz ako ih se elegantno ne rešite.

0311 Nevinost bez zaštite

Naposletku, tu su zaista spetljane žene. Oh, nisu one spetljane onako generalno. Za svoje potrebe i svoje aktivnosti vrlo su vešte. Ali, eto ne ide im od ruke to oko računara/automobila/kuvanja/interneta/zamene sijalice/(dopišite po želji). Ova vrsta žena spremna je da živi hendikepirano, od jednog do drugog muškarca koji se zateknu da im pomognu, pre nego da same nauče to što im je neophodno. Nemojte slučajno da pokušavate da ih naučite, veština njima ne treba, već vrtoglava opijenost nevinosti u trenucima kada se zadesi “majstor” da im pomogne.

Sledeći put kad vam na žulj stane neka savremena ženska, samo je podsetite na ovaj fenomen i gledajte kako se puši. Žene molim da pre nego što ospu paljbu po muškima srede “mangupe” u svojim redovima. Hvala.

Šumar

Comments