Trebalo bi da ide prirodno – kad nekog volite, onda ste mu posvećeni i ostajete verni, odolevate iskušenjima, ne izdajete ga na sitne i glupe načine, kao ni na one krupne i neoprostive. Ne krijete telefon, jer ne brinete šta će videti u porukama. Ne beležite kontakte pod lažnim imenima, ne brišete poruke, ne zatirete tragove – jer nemate šta da krijete. 

Kad nekog volite ne prijavljujete se na dejting sajtove, samo da biste ispitali svoje mogućnosti, da biste zamislili kako bi bilo da ste ponovo sami i da biste osetili uzbuđenje lova. Ne flertujete sa drugim osobama, čak ni kad nemate nameru da ostvarujete bilo kakav dalji kontakt. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couples Magazine (@couples_magazine)


Ne ponašate se kao da ste sami, ne lažete o statusu veze da biste izgledali dostupni i oprobali svoj šarm. Ne pravite rezervu, za slučaj da ipak ostanete sami, jer uopšte ne planirate da budete bez voljene osobe – zapravo, planirate da ostanete sa njom i svoju energiju ulažete u te planove. Jasno vam je da uzimanje nečijeg broja telefona, razmena poruka, flert, prevara – nisu načini da držite pažnju na svom emotivnom odnosu, već rasipanje energije i rizik da izgubite partnera. Zato ne pronalazite izgovore za svoj strah i nesigurnost tako što se napijete i izgubite kontrolu, ne dopuštate sebi da slabost i strah preuzmu i odvedu vas u prevaru, već se suočavate sa svojim neprijatnim osećanjima i razgovarate o tome sa partnerom ili tražite pomoć terapeuta, da biste bolje razumeli sebe i svoje porive. 

Kada ipak popijete i opustite se, ne postajete potpuno drugačija osoba, koja je jedva čekala da se pokvare kočnice, pa da preuzme kontrolu. 

Kada nekog volite, ne dopisujete se sa bivšima, ne ponašate se tako da neko drugi pomisli da ima šanse, ne igrate se ni sa čijim osećanjima – ni sa svojim, ni sa osećanjima svog partnera, niti sa osećanjima neke treće osobe, koja bi mogla obziljno da shvati običan flert. 

Comments