Biti u stanju da nešto obećate, zapravo znači da ste u stanju da obećanje ispunite. Ovo su neozbiljna i ozbiljna obećanja, koja bi trebalo da možete da date svojoj devojci, zato što vam neće biti suviše teško da ih se držite.

Da je nećete zapostavljati

To je veliko i važno obećanje, a vi možda ne znate na šta se obavezujete. Ako obećate devojci da je nećete zapostavljati, to znači da ćete joj pružati onu pažnju koja je njoj potrebna, a ne onu koju možete da odvojite od obaveza i drugih stvari kojima se bavite u životu. Razmislite da li to možete. Možda je realnije reći joj da ne možete da joj obećate da je nećete zapostavljati u periodima kad imate suviše posla, ili kad je sezona utakmica, ali da ćete joj se potpuno posvećivati, da nadoknadite periode zapostavljanja. I vodite računa – posvećivanje mora da bude češće i intenzivnije nego zapostavljanje, jer samo tako su u ravnoteži.

Da je nećete zezati kad gledate filmove

Ako ne smatrate da je ovo obećanje važno, stalno ćete ga kršiti. Kad je zezate što plače dok gleda neku srceparajuću scenu, samo ćete je nervirati. Ali kad viknete “bu” dok se scena u hororu približava kulminaciji, ozbiljno ćete je naljutiti. Ostavite te detinjaste fazone – a to su svi oni kad je vaša šala smešna i zabavna samo vama. Poštovanje njenih reakcija na film, jeste poštovanje njenih osećanja.

Par1 Obećanja koja bi TREBALO da date svojoj devojci

Da je nećete tretirati kao domaćicu, samo zato što je žensko

U savremenoj vezi, ovaj kliše morate prevazići. Ona nije dužna da vam ugađa svojim domaćinskim veštinama i naporima, samo zato što je žensko. Kad se dvoje vole, oni spontano žele da ugode jedno drugom, to nije preuzimanje nečije uloge, nego uzvraćanje. Ako ona spremi vama večeru, spremite i vi njoj. I nemojte očekivati da ona sedi kod kuće i čeka na vas i vaše nestabilne planove – danas niko nema vremena za to.

Da ćete nastaviti da radite sve ono čime ste je osvojili

To pre svega, treba da obećate sebi. Suviše je lako skliznuti u uzimanje partnerstva zdravo za gotovo i odbaciti onu pažnju i napore koje ste činili da je osvojite. Nemojte napraviti tu klasičnu grešku opuštanja u vezi i nastavite da se trudite i da obraćate pažnju.

Comments