Žene će uvek ceniti lepe manire, ali to nije jedina odlika pravog džentlmena. Evo nekih osobina, koje možete da razvijete.

Ljubaznost i smirenost

Živi se brzo i svi smo nepažljivi, rasejani i nervozni. Džentlmen pronalazi u sebi zalihe ljubaznosti i smirenosti i zrači dobrom energijom. Razmislite o tome kakvu energiju emitujete i kako se ljudi osećaju pored vas.

Saosećanje

Razvijajte empatiju, primetite kako se neko oseća i ponudite razumevanje i podršku. Nije potrebno da rešavate nečije probleme i da budete veliki zaštitnik, uglavnom je dovoljno da budete tu i da budete svesni i saosećajni.

Vaša reč ima težinu

Džentlmen ispunjava obećanja, ume da prizna grešku i da ponudi izvinjenje, kao i da ga prihvati i oprosti. Kad uputite kompliment, on treba da bude iskren – reč džentlmena se ne dovodi u pitanje i ima težinu, jer on stoji iza onog što govori.

džentlmen 1 Osobine pravog džentlmena

Poštovanje

Tretirajte druge sa poštovanjem i odnosite se prema njima onako kako želite da se oni odnose prema vama. Ponašajte se prema svima sa uvažavanjem, pažnjom i poštovanjem. Budite nesebični, naučite da uživate u tome da nekome pričinite radost i zadovoljstvo.

Na usluzi ste – i ne mrzi vas

Ako razvijete ovu jednu osobinu, sve druge će biti nevažne, imaćete dugoročni “kredit” – kad ste tu da priskočite, da se zauzmete i stupite u akciju zbog druge osobe (partnerke) i to bez gunđanja i mrzovolje, bićete cenjeni i poštovani i osećaćete se dobro. U današnje vreme, to je osobina superheroja, koju žene retko nalaze u muškarcima – biće veoma zahvalne, ako ste njihov superheroj.

Comments