Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Ako nisi za ozbiljnu vezu, zašto se ponašaš kao prokleti muž?

1/2

Vidi, možda žene nisu lude – bez razloga. Možda su sluđene. Nejasnim porukama koje stižu od vas, neartikulisanih i nedefinisanih muškaraca, koji ne znaju šta hoće. Recimo, ne želiš ozbiljnu vezu, a ponašaš se kao muž. Ne znaš kako to? Pa, ovako – ako tvrdiš da ta veza u kojoj si nije ništa ozbiljno i da ne želiš da se vezuješ, onda nemaš nikakvo pravo da pokazuješ ljubomoru. Ma ne da je pokazuješ – jer i kad pokušavaš da je sakriješ, ona je vidljiva – nemaš prava da je osećaš. Nemaš prava da se ponašaš kao da ti ta žena pripada i kao da imaš pravo na nju, da očekuješ od nje da bude slobodna vikendom da bi se viđala sa tobom, da uvažava tvoje mišljenje, zahteve, primedbe. Ako nisi ozbiljan, ne zaslužuješ poštovanje – a ipak ga očekuješ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couples Magazine (@couples_magazine)


A pošto se poštovanje postiže samo dostojnošću, nerviraćeš se i bićeš nezadovoljan – ako te ona sa kojom si u toj nekoj, kako ti misliš, neobaveznoj, neozbiljnoj, seks varijanti, predstavlja kao dečka, ludećeš što te ona tako svojata, odakle joj pravo? Ali ako je neko pozove dok ste zajedno i ona u razgovoru kaže “niko bitan” odgovarajući na pitanje koje nisi čuo, a koje verovatno glasi “ko je to sa tobom?” to će te ubosti u centar. I gde god ti se taj centar nalazio, žacnuće te duboko. Zar si ti tamo neki nebitan lik u njenom životu? Njeni prijatelji te zovu “onaj” i čak i ne pokušavaju da se pretvaraju da im nisi nesimpatičan. Ispred “onaj” obično prvo kažu “ma koj’ će ti ..rac…”. Nisi znao? Ali si pretpostavljao, pa si i zbog toga narogušen, kad ti pomene svoje prijatelje – na šta, je l’, nemaš nikakvo pravo.

Pa, šta ćemo sa pravima, kad se sukobljavaju sa osećanjima? Ili, sa čim se već sukobljavaju. Sa egom, sa ponosom? Ne može tebe tamo neka kokoška nebitna u tvom životu da naziva nebitnim u svom životu i da priča svojim prijateljicama kokoškama i ortacima pederima kakav si gmaz, pa da te ljudi mrze nizašta. 

Wannabe TV

Editors choice