Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Ovo je tip devojke koju ćete ceniti tek kad je izgubite

Pregazili ste njene granice, probili ste njen neverovatno visok prag tolerancije. Smučili ste joj se, izgubili ste je. 

Ako je sretnete, ona će biti srdačna, ali udaljena. Osećaćete se kao da ste sreli nekog koga ne poznajete. I jeste tako, niste je upoznali. Prebrzo ste je uzeli zdravo za gotovo, pomislili da je nezanimljiva i da vam ne nudi nikakav izazov i počeli da je gurate. Nemate pojma ko je ona, a osećate da ste izgubili nešto najvrednije u životu. 

I onda počinjete da se kajete, da uviđate kakvo je bilo to blago kome ste dozvolili da vam iscuri kroz prste, koje ste prokockali, kao najgluplji muški kreten, ikad. 

Noćima ćete razmišljati o tome kako je niste cenili i vrednovali kako zaslužuje, obasipati se samosažaljenjem i govoriti sebi “koji sam ja kreten” i “tako mi i treba”. Pokazali ste joj sve svoje loše i najgore strane, a ona je i dalje bila dobra prema vama i videla ono najbolje u vama. I istrajavala je u tome, dok ste vi terali inat. 

Setićete se svih laži koje ste joj servirali i shvatiti da je dobro znala da se izvlačite i puštala vas, da vas ne bi ponizila. Tolerisala je vaš ego i vašu potrebu za dominacijom i vaš bezobrazluk. 

Nikada nije tražila od vas ono što zaslužuje. Da jeste, da je postavila granice, pozvala vas na odgovornost, ucenila vas, „pokazla zube“ možda bi bilo drugačije. Ali to nije njen nivo. A ako vi to ne znate i treba vam da vam neko zategne povodac, onda ni vi niste njen nivo. 

Uvidećete koliko je ona truda uložila u vašu vezu i da vi niste sa svoje strane učinili ni četvrtinu. Koliko puta ste odbili njene predloge i niste mogli da ispunite njene molbe, a ipak, kada je ona vama bila potrebna, odazivala se i bila vam od pomoći, ne koristeći priliku da vam uzvrati i odbije vas. 

Volela vas je bezuslovno i podržavala je sve što ste radili. Uprkos tome kako ste se vi ponašali prema njoj. 

Nećete uspeti da je vratite, jer ona ne ostavlja repove. Osobe koje daju sve od sebe, uvek potroše sve do kraja, onda tuguju i prebole i idu dalje. Sa istim poverenjem i verom u ljubav, ona će opet biti zaljubljena i srećna i imaće nekog ko je lekciju koju vi sada učite možda već naučio na sličan način, ili ko nema nikakvu potrebu da se opire i beži od ljubavi. 

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Aleksina Đorđević 

Wannabe TV

Editors choice