Međusobno nerazumevanje i neprihvatanje razlika u načinu razmišljanja, u vrednostima, prioritetima i percepciji, kao i nastojenje da se drugi pol “okrivi” za neskladne međupolne odnose, dovode do posezanja za generalizacijama. Ni ne trudimo se da otkrijemo koliko u toj nekoj generalnoj istini ima predrasuda, a naročito se ne trudimo da se predrasuda oslobodimo. Da li i vi spadate u muškarce, koji su ubeđeni u istinitost ovih tvrdnji?

Muškarci žele seks više nego žene, dok žene trguju seksom

Što bi trebalo da opravda još jednu generalizaciju o suštinski kurvinskom karakteru žena i muškoj bespomoćnosti u njihovim manipulatorskim rukama? Ženama je takođe stalo do seksa. One koje to uopšte ne kriju i time ne manipulišu, često doživljavaju da muškarac bude taj koji trguje, daje na kašičicu i nastoji da ih kontroliše seksom. Takođe, žene ponekad odrade seks, jer im je to lakše nego da odbijaju muškarca, što povlači njegovu uvređenost i beskrajna objašnjenja i sumnjičenja. Seks kao nagrada ili kazna spada u muško-ženske igre i mnogi ih igraju. Muškarci jednako kao i žene. A mnogi uopšte ne igraju ovakve igre, jer suviše vole i cene seks, da bi ga tako obezvređivali.

Slika112 Pet generalizacija o ženama, u koje SVI veruju

Žene se zapuste posle porođaja i zato ih muškarci varaju

Postoji izvesna tendencija i kod žena i kod muškaraca, da smatraju kako su “završili posao”sad kad su se smirili i da više ne moraju da se trude. Žene se svakako suočavaju sa većim fizičkim promenama za vreme i posle trudnoće i teže im je da se vrate u formu, pa ako je ova tendencija “smirivanja” kod njih jaka, onda se zapuste. Poneki muškarci prate svoje supruge ukorak, goje se i puštaju stomake, kao da su i sami trudni. Ali to nije pravilo i naročito nema veze sa bračnom vernošću. Vernost je izbor monogamnog para, odluka o poštovanju i pripadnosti – ugovor koji se često krši iz mnogih drugih razloga međusobnog nezadovoljstva i razlika. Zapuštenost partnera se navodi kao razlog, ali to nikada nije jedini i usamljeni razlog za prevaru.

Comments