Priroda je primitivna, jer je neposredna, ne vodi računa ni o kome, gazi sve pred sobom i ispunjava svoju svrhu. Primitivnost nema potrebe da se oblači u ljubaznost i toleranciju, ona ide gola i piša po onima koji se zgražavju i čude. Možda je čovek na krajnjem ispitu uvek samo primitivan, kad se sve drugo sabere i oduzme, a muškarci su možda malo više ljudi nego žene, koje se često stide i plaše svoje primitivnosti. Pa, od primitivnosti se može koješta naučiti.

Snaga impulsa

Biti impulsivan je vrlo primitivno. Bes je impulsivan, ali i strast i žene to ne vole da priznaju, ali prizor razjarenog muškraca koji impulsivno reaguje, uključuje u njima nešto od čega drhte i što ih nagoni da se pokore, u želji da umire tu silu. Kao i u želji da je probude i osete onako kako se njima sviđa i kad im je to potrebno. Impuls je snažan i nezaustavljiv, ali njime je lako manipulisati. Snaga vaše impulsivnosti je u rukama onoga ko hoće nešto od vas.

Prodornost namere

Liči na tvrdoglavost, ali nije. Tvrdoglavost je ukopavanje u mestu, na sopstvenu štetu. A namera ide pravo napred, možda glavom kroz zid, ali glava izdržava, a zidovi se ruše. Ova osobina odlikuje decu, koju prepreke ne zanimaju i idu pravo ka cilju, a muškarci često umeju da budu deca baš onda kad im to najviše odgovara. Ponekad je to jedina sila koja će ih dovesti do cilja.

Jedinstvo želje i potrebe

Primitivnost nije komplikovana. Ako je glad, onda se jede. Ne izmišlja se šta bi se jelo i ne odbija se ono što se nudi. Za stolom, u krevetu, za pare. Primitivan čovek želi ono što mu treba, a to je jedini način da baš to i dobije. Kad nešto želite, preispitajte da li vaša želja ima snagu podrške u potrebi i onda se setite one namere od malopre.

pivo1 Pet stvari kojima nas uči muški primitivizam
Comments