Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Devojke

Pismo budućem momku (devojka sa uputstvom za upotrebu)

1/2

Bilo bi mnogo lakše ostvariti osnovni stepen razumevanja – da li nam neko odgovara, ili ne, kada bismo nastupali i predstavljali sebe iskreno, sa uputstvom za upotrebu, u kratkim crtama. Razmenite uputstva, uočite stavke koje su vam zanimljive i privlačne, kao i one koje su vam odbojne i neprihvatljive, razmislite malo i kažete “ok, hajde da pokušamo” ili “mislim da ne vredi da pokušavamo, smorićemo se”. Uštedeli bismo vreme, sačuvali bismo srca od slamanja. Pa, jedna devojka je napisala pismo budućem momku, u formi priručnika i uputstva za upotrebu, koje može biti inspirativno na mnogo načina, za svakog momka koji razmišlja o nekoj devojci i pita se kakva je i kako to da otkrije. 

“Dragi budući dečko, molim te budi nežan i pažljiv sa mnom, jer imam ozbiljne probleme sa poverenjem. Zapravo, sa nepoverenjem. Ja želim da verujem i na početku izgleda da je sve u redu, ali svaki dosadašnji momak me je prevario. Možda je to moja greška, pa privlačim pogrešne tipove, možda mi na čelu piše ‘povredi me’ i možda nemam prava da upadam u stereotipna razmišljanja o tome da su muškarci neodgovorni, bezosećajni, površni. Pokušala sam više puta da se poverim momku na samom početku, već sam slala ovakva upozorenja i već sam čula ono ‘ja nisam takav’, kao i ‘nikada ti to ne bih učinio’. Možda su u tom trenutku stvarno bili viteški raspoloženi, željni da me zaštite od povređivanja, ali čini mi se da je veliko i retko umeće zaštititi nekog od samog sebe. Biću strpljiva, pa ću saznati da li si zaista drugačiji, ili si i ti iz kluba onih koji olako obećavaju (i veruju da su sasvim iskreni), a zatim nisu u stanju da ispune obećanja. Da, posmatraću te, i skočiti na najmanji znak da viknem ‘aha, znala sam!“’ali to je deo traume – da stalno očekujem da budem izdana i prevarena. Nije lako sa mnom, da znaš. Tada treba da me zaustaviš, da me podsetiš da su to moji strahovi i očekivanja najgorih ishoda iskreirali situaciju, da mi pomogneš da se ‘osvestim’ i da prevaziđem svoje gluposti, da se setim svog dela odgovornosti u vezi. Onog dobrog dela, koji ne strepi da će se nešto loše desiti i koji ne postavlja muškarcima testove na kojima će sigurno pasti, samo da bi sebi dokazao da je u pravu. Jeste, oštećena sam, a verovatno i malo opaljena u glavu, to odmah treba da ti bude jasno. 

Wannabe TV

Editors choice