Intervju: Vitomir Jevremović o VR-All-Art projektu, umetnosti i virtuelnoj stvarnosti

6 boja koje treba da dodaš svojim jesenjim autfitima

#FashionInspo: Slojevite kombinacije za jesen

Najneobičnija zanimanja u istoriji

Tipovi žena sa kojima ne želiš da završiš u ozbiljnoj vezi

Trendi kul jakne za jesenju sezonu

Odlične Halloween maske za muškarce

Šta sve jesu i nisu bili samuraji

Intervju: Dalibor Andonov Gru

Nega kože lica u jesenjem periodu

7 aksesoara koje svaki muškarac mora da poseduje

Šta se dogodilo sa životinjama koje su putovale u svemir?

Muške osobine koje će privući svaku devojku

Modeli džempera koji su ti potrebni za sezonu jesen/zima

Šta muči muškarce, a ne usuđuju se da traže

Posredne izjave ljubavi, koje ženama puno znače

Posredne izjave ljubavi, koje ženama puno znače

1/2

Lepo je reći i čuti “volim te”, ali ima i mnogo drugih izjava ljubavi koje ženama mnogo više znače. Ponekad “volim te” tvojoj voljenoj osobi šalje poruku da je voliš uprkos tome što je takva kakva je, a ne baš zato. Ovih nekoliko posrednih izjava ljubavi šalju mnogo bolju poruku – o tome da ti se sviđa, da si njen, da želiš da budeš sa njom, jer je takva kakva je – divna. Takođe, one govore i o tome da je razumeš, podržavaš i da ona ne mora da se prilagođava i menja da bi zaslužila tvoju ljubav.

Opraštam ti

Stručnjaci su u novije vreme utvrdili da je u ljubavi oproštaj mnogo važniji od komunikacije i tolerancije, jer smo svakog dana u poziciji da voljenoj osobi zameramo – ili opraštamo – sitne stvari. Dnevne nervoze, nesporazumi, zaboravljeni dogovori i obećanja, grube reči, sitne laži – sve je to deo svakodnevice u vezi i potrebno je da budemo velikodušni, da ne primamo k srcu svaku glupost i da stalno opraštamo. Zato povremeno treba da kažeš da joj opraštaš, a da to ne zvuči kao da je ona grešnica, a ti svetac. Reci joj da se nadaš da i ona oprašta tebi, ili traži oproštaj za sve što ju je ikada povredilo. To govori da ste oboje svesni da niste savršeni, ali da ste spremni da prihvatite dinamiku svoje veze, da razumete i prihvatate jedno drugo i da idete dalje. Da ste zajedno jači.

Tu sam za tebe

Kad to kažeš, onda treba i da potkrepiš reči odgovarajućom akcijom – da zaista budeš tu. Možda ćeš morati da reorganizuješ svoj raspored, uzmeš par dana odmora, lažiraš bolovanje, da bi mogao stvarno i bukvalno da budeš uz nju, da joj se nađeš, iako možda i nemaš mnogo šta da radiš. Da joj praviš društvo i držiš je u zagrljaju dok plače, ako zbog nečeg tuguje i ako prolazi kroz neki emotivno i psihološki težak period, ili je bolesna, pa treba da odeš do prodavnice i apoteke, opereš sudove, skuvaš joj supu i čaj, prošetaš njenog psa… Kad si tu za voljenu osobu baš onda kad je slaba i slomljena i kad joj tvoje fizičko prisustvo uliva sigurnost u to da nije sama i da može da se osloni na tebe – vrhunska je izjava ljubavi.

Wannabe TV

Editors choice