Ona ti se sviđa, ali ona suviše traži. Eh, takve su ti moderne cure, prezahtevne. A u čemu su ti njihovi „prezahtevi“? Pa, ona bi htela da ti bude prioritet, da ti vaša veza bude na prvom mestu, htela bi da budeš prema njoj pažljiv i pristojan, da sa njom razgovaraš o svemu, da budeš otvoren i da se ne bojiš bliskosti i povezanosti, a htela bi i da joj budeš veran, da se sa tobom zabavlja i šali, da bude opuštena pored tebe. I još bi htela da joj se diviš, da vodite duge filozofske razgovore, da pričate o budućnosti i da podržavaš njene ambicije i da joj veruješ. I htela bi da može da ti veruje. Potpuno.

veza 21 Prestani da očekuješ da ona spusti svoje standarde

Stvarno, ona previše traži. U isto vreme, to je ono što ona tebi pruža. I svima oko sebe. Jer ona ima visoke standarde međuljudskih odnosa, emotivnih kao i prijateljskih, porodičnih, kolegijalnih.

Prestani da se žališ prijateljima kako je nemoguća i razmisli o tome zašto smatraš da su njeni standardi visoki, a ne sasvim normalni i očekivani. Zato što ne možeš da radiš šta hoćeš, da se ponašaš kako ti je kad zgodno, da je zapostavljaš, da budeš sebičan, da je varaš i da je uzimaš zdravo za gotovo, što moraš da se angažuješ kad si s njom, umesto da dozvoljavaš sebi da se ona dosađuje u tvom društvu i što treba da se organizuješ da bi sa njom proveo kvalitetno vreme? A zašto ti se ona beše sviđa? A, da, ima sise. Kao i svaka druga. Osim ako sise nisu tvoj najviši standard (pored dupeta, naravno).

Comments