Možda ne znate da imate bilo kakav problem u odnosima sa ženama i nije vam neobično što ne ostvarujete dubok i trajan odnos. Možda mislite da ste, eto takvi – prosto, zasitite se brzo, veza vam brzo dosadi i onda idete dalje. Možda verujete da imate puno iskustva, jer često idete dalje – ali, vi zaista nemate nikakvo emotivno iskustvo, jer se nikada niste potpuno predali, jer niste dozvolili osećanjima da vas savladaju, jer niste stavili drugu osobu ispred sebe, jer nikada niste ni shvatili, niti vas je zanimalo kako se ona stvarno oseća, šta želi, šta joj treba i kako je možete usrećiti.

Devojke umeju lako i strasno da se zaljube u emotivno nedostupne muškarce, zbog čega verovatno mislite da imate puno uspeha kod žena, ali, pre ili kasnije svaka žena se zapita zašto bi neprekidno ulagala i trudila se i ostajala uskraćena, nezadovoljna i nesigurna, kad zaslužuje da je neko prihvata i voli, barem onako kao i ona njega. Pa, ako niste znali o sebi da ste emotivno nedostupni i da je to nešto čime ne treba da se hvalite, već da imate problem sa strahom od bliskosti, pogrešan koncept odnosa i da ste sebični i ne dajete od sebe ništa suštinski bitno, ovo su razlozi zbog kojih će vas svaka žena ostaviti. Ako ih prepoznajete kao svoj obrazac ponašanja, onda možete nešto da uradite sa tim. 

Ne želite da pravite nikakve planove 

Možda verujete da ste jako spontani i da planovi ubijaju romantiku, ali vi zapravo samo ne želite da budete obavezni da ispunjavate dogovoreno, hoćete da napravite prostora za svoje impulsivno ponašanje i uopšte vas ne zanima kako se druga osoba zbog toga oseća. Možda je red da se zapitate da li druga osoba već ima svoje planove, u koje treba da uklopi viđanje sa vama i obaveze koje treba da prerasporedi ili ih odloži i da počnete da se ponašate kao odrasla osoba, koja zna da drugi nisu njene igračke. 

Ne idete na sastanke 

Družite se u grupama, ili se viđate u vašem ili njenom stanu, gledate TV, malo pričate i imate seks. I što pre uspostavite ovaj scenario, to ste zadovoljniji. Ne mislite da treba da se udvarate, izvodite na romantične sastanke, donosite cveće i večerate uz sveće. Ako ona organizuje kod sebe romantične večeri, verovatno ćete početi da izbegavate da dolazite, jer je to znak da ona od vas očekuje nešto što niste spremni da joj pružite, a još manje ste spremni da o tome razgovarate. 

Comments