Možeš da utičeš na onaj deo koji je do tebe – a verovatno ćeš se prepoznati u nekim od ovih razloga zbog kojih veze kreću nizbrdo i završavaju se i raskidaju, umesto da se produbljuju i osnažuju. I nisu u pitanju osećanja, ali ljubav ne može da odradi tvoj deo posla.

Nedostatak komunikacije – razgovor, razmena osećanja, razmišljanja, informacija o sebi i svom stanju i spremnost da jedno drugo slušate i čujete, o čemu god govorili, to je ono što vezu održava živom. Moramo stalno da se “apdejtujemo” da ne bismo počeli jedno drugo da uzimamo zdravo za gotovo. Dakle, pričaj. I dobre i loše stvari. Osećanja koja nisu izražena i podeljena (naročito ako su negativna) postaju otrov, koji razara vezu.

Neiskazivanje nežnosti – kako postajete bliskiji i opušteniji, možete da utonete u rutinu paralelnog življenja i da zaboravite na romantiku i nežnost. Ne dozvoli da se to desi – izjave ljubavi, milovanja i nežni dodiri u prolazu, zagrljaji i poljupci su neophodni na dnevnom nivou, da biste održali ljubavničku atmosferu veze, da ne postanete više cimeri i prijatelji, nego partneri.

Nedostatak razumevanja – ne smete postati sebični i emotivno nedostupni u vezi, jer je suština u tome da znate da niste sami, da osećate da imate nekog na svojoj strani. Pokaži partnerki da si srećan što je deo tvog života, da je život bolji jer je ona tu i da ti je sa njom život ispunjen i smislen. Ne udaljavaj se, jer sebičnost stvara prazninu, koja stvara pukotinu, od koje se veza raspada.

Comments