Da li si dovoljno zreo za vezu?

Vežbe u kancelariji za one koji celog dana sede

Klasični odevni komadi koji bi trebalo da budu u ormaru svakog muškarca ovog proleća

Jednostavne kombinacije koje možeš nositi svakog dana

Filmovi koje kritika nije volela, ali Oskar jeste

Ljubav najčešće uopšte nije ono što očekuješ

Trening sa tegovima je bolji od kardio treninga – evo i zašto

6 stvari koje te sprečavaju da smršaš u 20, 30 i 40 godina

5 navika koje će “bustovati” tvoju životnu energiju

Stvari koje razumeju samo dobri ljudi sa opakim šefovima

7 “svežih” stilskih ideja za minimaliste

Ako je voliš, onda je drugačije tretiraš u krevetu – da li je to diskriminacija?

Izvodljive maštarije: Pomerite granice u seksu

24h u životu svakog muškarca

Od bogatstva do prosjačkog štapa i nazad – poznati muzičari gubitnici

Razvijte svoj jezik ljubavi (kako tepate partnerki)

Razvijte svoj jezik ljubavi (kako tepate partnerki)

1/2

Ako vam se želudac prevrće kad čujete parove kako tepaju jedno drugom, niste jedini – mnogima je to iritantno i ljigavo i patetično. Kad čuju.

Ali, kad uđete u vezu, kad se emotivno uključite i preplave vas osećanja, u trenucima nežnosti vam uopšte neće biti glupo i neprijatno da svoju dragu nazivate raznim slatkim imenima od milja. Naravno, imate pravo da tu komunikaciju zadržite za trenutke privatnosti i da je ne praktikujete pred drugima (čisto da im se ne bi okretao želudac), ali uopšte i ne morate da vodite računa o tome. Šta vas briga što je nekome bljak, kad vam vaša najdraža kaže “medo” i kad vi njoj kažete “bebo”? To je među vama i to je dobro.

Stručnjaci kažu da svaki par treba da razvija svoj jezik ljubavi, da gaji intimne šale, da koristi tepanja, nadimke i imena od milja, jer to održava emotivnu razmenu. Parovi koji se jedno drugom obraćaju sa “maco, kuco, ljubavi, dušo, kolačiću, lutko, lepotice, sunce…” češče uspevaju da izgrade stabilne i trajne veze.

Istraživanja su pokazala da više od 80 posto parova, koristi tepanja i slatke nadimke za svoje partnere, i da su time sasvim zadovoljni. Nadimci koji se najčešče koriste bili su “dušo, srećo, lutko, bebo” i oni se smatraju uobičajenim – većina ispitanika ne misli da će dovesti partnera u neprijatnu situaciju ako ga tako oslovljavaju pred drugima, jedan deo baš voli da ga partner naziva imenima od milja, a deo ispitanika se suzdržava od tepanja partneru kada su u društvu, ali ne i kad ostanu sami.

Wannabe TV

Editors choice