Znaci da ti preti “pregorevanje” na poslu

Letnji aksesoari za muškarce sa stilom

10 neverovatnih mesta koja vredi videti bar jednom u životu

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Kako da brendiraš svoj stil?

Buba – retro i uvek u trendu

Kad vežbaš i vežbaš, a mišići ne rastu

Savremen muškarac, ekološka svest i moda

Liam Payne x Hugo Boss: Kolekcija koja će ti se dopasti!

Kako da “nabilduješ” mozak

Kako da nosiš najzahtevnije “muške” boje sa stilom

Domaći zadatak za leto: 5 knjiga koje zaista treba da pročitaš (ponovo)

Navike koje će ti pomoći na putu do uspeha

Ljubavna oda Joe Jonasa za Sophie Turner u vidu pesme “Hesitate”

Stylish 24/7: Komadi koji su ti ovog leta neophodni kako bi izgledao dobro od jutra do večeri

Razvijte svoj jezik ljubavi (kako tepate partnerki)

Razvijte svoj jezik ljubavi (kako tepate partnerki)

1/2

Ako vam se želudac prevrće kad čujete parove kako tepaju jedno drugom, niste jedini – mnogima je to iritantno i ljigavo i patetično. Kad čuju.

Ali, kad uđete u vezu, kad se emotivno uključite i preplave vas osećanja, u trenucima nežnosti vam uopšte neće biti glupo i neprijatno da svoju dragu nazivate raznim slatkim imenima od milja. Naravno, imate pravo da tu komunikaciju zadržite za trenutke privatnosti i da je ne praktikujete pred drugima (čisto da im se ne bi okretao želudac), ali uopšte i ne morate da vodite računa o tome. Šta vas briga što je nekome bljak, kad vam vaša najdraža kaže “medo” i kad vi njoj kažete “bebo”? To je među vama i to je dobro.

Stručnjaci kažu da svaki par treba da razvija svoj jezik ljubavi, da gaji intimne šale, da koristi tepanja, nadimke i imena od milja, jer to održava emotivnu razmenu. Parovi koji se jedno drugom obraćaju sa “maco, kuco, ljubavi, dušo, kolačiću, lutko, lepotice, sunce…” češče uspevaju da izgrade stabilne i trajne veze.

Istraživanja su pokazala da više od 80 posto parova, koristi tepanja i slatke nadimke za svoje partnere, i da su time sasvim zadovoljni. Nadimci koji se najčešče koriste bili su “dušo, srećo, lutko, bebo” i oni se smatraju uobičajenim – većina ispitanika ne misli da će dovesti partnera u neprijatnu situaciju ako ga tako oslovljavaju pred drugima, jedan deo baš voli da ga partner naziva imenima od milja, a deo ispitanika se suzdržava od tepanja partneru kada su u društvu, ali ne i kad ostanu sami.

Wannabe TV

Editors choice