Nekada je umetnost razgovora jako važna za mir u vezi. Potrebnije je znati šta NE reći, nego šta reći. Ponekad pomislimo da nam treba rečnik, ali to nije slučaj – treba samo da malo razmislimo šta kažemo u nekim situacijama. Ili da prosto naučimo šta nipošto ne smemo da kažemo. I žene rade isto to, samo su one po prirodi malo taktičnije. Ovo su neke od rečenica koje nikada ne bi trebalo da izgovarate svojoj devojci. Neke od njih su razumne, neke baš i ne. Ali, takve su i veze.

“Ja sam već jeo.”

Ova izjava boli kao metak. Taj intimni momenat između vas dvoje kada delite obrok ( i naručujete – i to je ritual) je nešto što je ženama vrlo drago i bitno. Pritom, žene i dalje imaju taj poriv da žele da vas nahrane. Stripite se malo pa jedite zajedno, njima to mnogo znači, a vama ni iz džepa ni u džep.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DOSES OF STYLE (@doses_of_style)

“Ma ko se još toga seća?”

Ona se seća. Ne samo da se seća, već ima i skrinšotove, zaokružene datume, podvučene rečenice i to najverovatnije izvučene iz konteksta. Bolje se pravite mrtvi nego što dovodite njeno sećanje u pitanje. Ili još gore, da kažete da je luda što se seća. Vi važne datume zapišite u mobilni da vam ne promaknu, a nju pustite da se seća svega ostalog.

“Je l’ si ti to u PMS-u?”

Uh. Ovo je jednako tome kada biku mašu crvenom maramom. PMS = nestabilnost, neuračunljivost, temperamentnost, osetljivost i sva druga stanja sa kojima ona ne želi da bude povezana. Kada to izgovorite, to stanje u kojem se ona nalazi će samo skočiti na puta 6. Ne spominjati nikada PMS ni u kakvom kontekstu. BONUS SAVET: Ni klimaks.

Comments