24h u životu svakog muškarca

Od bogatstva do prosjačkog štapa i nazad – poznati muzičari gubitnici

Greške koje treba da izbegneš na prvom sastanku

Kakvi se muškarci sviđaju savremenim curama

Najvažnije lekcije o seksu (koje nećeš naučiti sam)

Intervju: Nikola Milović, autor bloga “Miles To Walk”

Kako radi mozak: Ne umara se i sve shvata ozbiljno

Dejvid Bekam lansira novi brend za negu muškaraca: House 99

Modeli džempera koji su ti potrebni za sezonu jesen/zima

Savršena zimska nega brade

Kako da probudiš alfa mužjaka u sebi

3 frizure za muškarce koje će uvek biti IN

Znakovi koji ukazuju da je potrebno da napraviš izmene u svom stilu

Najstilizovaniji filmski likovi svih vremena

Zanimljiva istraživanja: Šta više volimo, seks ili novac?

Rečenice zbog kojih se tvoja partnerka oseća nesigurno

Rečenice zbog kojih se tvoja partnerka oseća nesigurno

1/3

Među ovim rečenicama je sigurno neka (ili više njih), koju si nekad izgovorio (ili je povremeno izgovaraš) i to ne zato što želiš da se tvoja partnerka oseća loše, nego zato što ne razmišljaš. Zaboravljaš da je ona žena i dama i da uvek treba da joj iskažeš poštovanje i divljenje i ponekad se ponašaš prema njoj kao da ti je ortak. I zaboravljaš da se njen nivo osetljivosti menja tokom meseca pod uticajem hormona i obično je ubodeš nekom nepromišljenošću, baš kad je najosetiljivija. Recimo, okreneš se za drugom ženom i kažeš “vau, kakva mačka” a kad se tvoja partnerka toliko uvredi, da joj krenu suze, postaneš još senzitivniji, pa kažeš nešto kao “nemoj da histerišeš, pa to ništa ne znači”. A ako se posle toga prosto okrene i ode, čudiš se šta joj je kog đavola i pitaš se da li je uopšte normalna. Ovaj mali vodič kroz rečenice i primedbe zbog kojih će svaka žena poludeti, trebalo bi da ti posluži da malo podesiš svoj senzibilitet.

Kakva seksi mačka

Iz ženama neshvatljivih razloga, muškarci smatraju da je skroz bezazleno balaviti nad nekom ženskom pojavom u prisustvu svoje partnerke. Da li tvoja devojka radi to isto? Kako bi se osećao da krene da hvali nečiju čvrstu guzu i široka ramena, ili makar samo da ga gleda kao da je kolač, koji bi rado smazala? Ako niste oboje u fazonu da komentarišete privlačnost drugih osoba i da se šalite na tu temu (ako to nije deo vaše prisne komunikacije), onda potpuno, definitivno i ultimativno nije u redu da to radite. Ne želiš da se tvoja partnerka oseća kao pokisla kokoška, jer ti je neka druga žena strašno seksi. Ili želiš?

View this post on Instagram

True love stories never have endings 🌹

A post shared by Romance 4 Ever (@romance__4ever) on

To je baš glupo

Izjava da je glupo nešto što je tvoja partnerka smislila, predložila, zaključila, prostačka je i uvredljiva. I ima diskriminišući kontekst, bio ti toga svestan ili ne. Vekovima se žene smatraju manje pametnim od muškaraca i tako se tretiraju u patrijarhalnom društvu i ta informacija nije još uvek izbrisana iz kolektivnog nasleđa (i podsvesti) i žena i muškaraca. Možda ti ne misliš da je ona glupa, ili da bi tako nešto glupo mogla da kaže ili uradi samo žena – ili bar nisi svestan te osude u pozadini svog uma – ali šalješ takvu poruku, a ona je prima emotivno i intuitivno, dakle, direktnim putevima do podsvesti, gde još uvek čuvamo predrasude i pogrešna ubeđenja. Pre nego što osudiš njeno mišljenje kao glupo, udahni, izbroj do deset i smisli neku ljubazniju primedbu – recimo, da nisi siguran koliko je to dobar predlog, ili da bi trebalo zajedno još malo da razmislite…

Wannabe TV

Editors choice