Ona se pita šta li ti misliš i osećaš, šta li hoćeš od nje i kako da protumači tvoje ponašanje. To nije zato što je ona glupa, nestabilna, ili nesigurna i bez samopouzdanja, nego zato što je zbunjuješ – šalješ joj oprečne signale i poruke i sluđuješ je. Jer ako si iskren, ako si joj rekao kako se osećaš, ako si jednostavno izrazio svoju zainteresovanost – i nastavio da je izražavaš – ona nema potrebe da udara glavom o zid tvog zbunjujućeg ponašanja i da pokušava da tumači tvoje misli i osećanja.

Ovako, ona nema kud – ne zna da li da nastavi da komunicira sa tobom, ne zna da li je istinito kad si prijatan i prijazan, ili kad si na distanci i nezainteresovan, ne zna šta da radi, a osećanja joj uopšte ne pomažu i ne rade za nju. Ona zna da je zainteresovana za tebe, da bi htela da se bolje upoznate, da bi volela da budete u vezi, da joj se sviđaš i da si joj privlačan, ali uopšte ne zna da li ti to isto misliš i osećaš u odnosu na nju. Nervira se, jer ulaže svoje vreme i energiju i osećanja, a ti ne uzvraćaš adekvatno. Ona sama sve radi – pronalazi skrivena značenja i tumači tvoje oprečne signale, dajući im ono značenje koje priželjkuje. I možda je u pravu, možda si ti samo stidljiv i nesiguran momak, koji ne zna kako da izađe na kraj sa emotivnim nabojem i možda se i ona tebi sviđa, kao ti njoj, A možda ispada budala, trudeći se da osvoji tvoju pažnju uzalud, jer se ti ponašaš prijatno i pristupačno samo kad nemaš druga posla i uopšte i ne misliš na nju i ne setiš je se, dok ne vidiš da je aktivna na četu, recimo.

Ti verovano nemaš pojma kako se ona oseća, ali verovatno registruješ njeno suzdržano ponašanje – ona pokušava da pleše prema tvom ritmu i da prati tvoje korake, da ne bi ispala nametljiva, ili da ne pomisliš da je previše dostupna, ili da nema svoj život, ili da te uhodi, i onda odslikava tvoje oprečne signale i poruke. Ti se ne javljaš – ne javlja se ni ona. Vodiš neku površnu i bezveznu konverzaciju, bez topline i ličnih poruka, ona se tome prilagođava i razgovara sa tobom kao sa običnom poznanikom pri susretu na ulici. Uputiš joj par toplih reči – ona ti uzvrati.

Comments