Da li u poslednje vreme ne uživate u pomisli na seks onoliko koliko ste uživali ranije, ili vaša partnerka takođe ne oseća seksualni naboj kada ste zajedno – a niste sigurni zbog čega je to tako? Ako mislite da nije do vas dvoje, jer se i dalje želite i volite, ali jednostavno kao da vas nešto ometa, u nastavku teksta vam otkrivamo sedam stavki koje bi mogle biti ono u čemu zapravo leži vaš trenutni problem. Promenite ove navike, i verovatno ćete se i sami iznenaditi koliko će vam se seksualni život poboljšati.

Stalno puštate ljubimce u krevet

U redu je da ponekad pustite ljubimce u krevet, da zajedno prespavate noć – ali kada želite da imate seks sa partnerkom, krevet bi trebalo da bude rezervisan samo za vas. U tom trenutku u sobi zaista nema mesta ni za koga sem za vas dvoje, i tako bi trebalo da ostane.

Telefon vam je u rukama čak i kada ste u krevetu

Priznajemo, svako od nas je pomalo “navučen” na telefon i konstantan protok informacija koji nam on obezbeđuje, ali negde moramo da povučemo granicu. Ukoliko u krevet ležete sa partnerkom i sa telefonom u ruci, to je podjednako kao da ste u krevet legli sami sa sobom. Vaša prisutnost u online svetu znači da ste odsutni u onom stvarnom, u kojem pored vas leži osoba sa kojom biste mogli imati vatren seks, samo da se odvojite od tog sajta sa sportskim vestima.

Stidite se svojih iskrenih želja

Zaista, komunikacija je ključ odnosa koji uspevaju. Isto kao što ćete svoje životne želje i stavove podeliti sa partnerkom, sa njom bi trebalo da podelite i svoje iskrene, seksualne želje. Nemojte se bojati svoje prirode, jer dokle god je prikrivate, ostaćete neispunjeni i frustrirani – a samim tim vaš seksualni život, ali i vaša veza će patiti. Takođe, ako se plašite da svoje želje iznesete partnerki, možda bi trebalo da se zapitate da li ste u vezi sa pravom osobom. Osoba sa kojom ćete provesti život bi trebalo da razume i upozna vaše iskrene potrebe.

Predigra vas ne zanima

Ne budite sebični u seksu. Seks je neuporedivo bolji onda kada obe strane podjednako uživaju u njemu – i zato nemojte misliti samo o sebi i tome da ste odmah “spremni za akciju”, već pokušajte da osetite potrebe partnerke i ispunite ih. Žene često uživaju u predigri i potrebna im je da bi došle do vrhunca, i zato bi trebalo da predigru uvek uvrstite u seks, i nađete svoje uživanje u njoj.

Comments