Ako ste počeli da vežbate jer želite da savladate komplekse i steknete više samopouzdanja, jer smatrate da će seksi mišići impresionirati devojke – ili određenu devojku, niste jedini. Mnoge muškarce put do ženskog srca vodi preko teretane i to je legitiman motiv, možda i najjači.

Ukoliko želite da postanete privlačni ženama, biće vam korisno da znate koje delove vašeg tela smatraju najprivlačnijim i da obratite posebnu pažnju na te mišiće, odnosno, da ih ne zanemarite pri oblikovanju svog tela.

Mišići koji su ženama posebno privlačni

Razvijena leđa

Mišići leđa su sinonim za snagu i muževnost i rad na njima estetski transformiše vašu građu, mnogo efikasnije nego što to čini razvijanje mišića ruku ili grudi.

Za snažna leđa, ramena, srednji i donji deo, najbolje vežbe u teretani su Barbell Rows, Lat Pulldowns, Dumbbell Rows

Mišići zadnjice

Možda je iznenađujuće, ali žene jednako kao i vi uživaju u pogledu na lepo zaobljenu i čvrstu zadnjicu suprotnog pola. I ne samo u pogledu – prosto, mišići zadnjice su izgleda, univerzalna stvar, iako ne i opštepoznata.

Dakle, kada sastavljate rutinu vežbanja, nemojte zanemariti gluteuse, a ako ste ih zanemarili, vreme je da to popravite. Počnite sa čučnjevima i vežbama kao što su Hip Thrusts, Glute-Ham Raises, Lunges.

Snažna ramena

Kao i jaka leđa, razvijena ramena mogu u potpunosti da transformišu vašu figuru. Mišići koji ističu ramena, čine da i vaše ruke izgledaju veće i doprinose V-konusnom izgledu, koji želite da razvijete.

Vežbama za leđa dodajte i vežbe za razvijanje ramena (koje se preklapaju i podražvaju međusobno), kao što su Overhead Presses, Upright Rows, Lateral Raises

pexels tima miroshnichenko 5327521 1 Mišići koji su ženama posebno privlačni na muškom telu

Pročitajte i ovo: Kako se pojam zgodnog i privlačnog muškarca menjao kroz vreme

Mišići nogu

Razvijanje mišića nogu je nešto što muškarci često zanemaruju u teretani, ali žene su jednoglasne – svima se sviđaju lepe muške noge i to više nego što mislite, jer one o tome uglavnom govore šapatom, osim ako ih neko ne pita, kao što su učinili muškarci koji su sproveli ovu anketu, u želji da saznaju šta je ženama privlačno i seksi na muškom telu.

Vežbe za noge se preklapaju sa vežbama za gluteuse – Squats, Front Squats, Lunges, Leg Presses – spojte ih i ubacite u svoju rutinu vežbanja.

Grudni mišići

Iako nisu pri vrhu liste, mišići grudi ipak imaju svoje mesto. Ženama se naročito sviđa lepo oblikovan gornji deo grudnog koša, koji se nastavlja izvajanim ramenima i lepo ističe ključne kosti – taj deo im je posebno privlačan.

Za snažne grudne mišiće uvrstite u svoje vežbe u teretani Dumbbell Incline Bench Press, Dumbbell Bench Press, Low-To-High Cable Fly.

Mišići stomaka

Zašto se trbušnjaci kojima se muškarci ponose, kotiraju tako nisko? Ženama su nesumnjivo privlačni tvrdi trbušni mišići, ali one ovde imaju neke uslove – six-pack zapravo nije ono što žele da vide, jer im se ne sviđa kada mišići izgledaju suviše reljefno, kao naseckani. Biće dovoljno da nemate salo i da malo zategnete stomak.

Ono što se ženama stvarno sviđa, poznato je kao Adonisov pojas, a to je donji deo trbušnjaka koji se proteže ka bokovima. Za zatezanje ovog dela tela, radite Hanging Leg Raises, Cable Crunches, Ab Wheel Rollouts.

Mišićave ruke

Opet iznenađujuće! Muškarci silan trud ulažu da izgrade seksi mišiće ruku, smatrajući snažne ruke vrhunskom muževnom odlikom, ali žene imaju drugačiju perspektivu. U detaljnijem ispitivanju, žene su se složile da mišićave ruke ne zapažaju posebno, jer one idu uz snažna leđa, ramena i grudi, delove tela koji im skreću pažnju. Kada radite na razvijanju leđnih, ramenih i grudnih mišića, neminovno ćete razviti i mišiće ruku.

Oblikovani listovi

Poslednji na listi, ali ne i nezapaženi, lepo oblikovani listovi idu uz dobro razvijene mišiće nogu i doći će do izražaja kada leti počnete da nosite bermude ili tri-četvrt pantalone. Kada su lepo definisani, mišići listova čine da izgledate izduženije i atletskije.

Za razvijanje listova, radite vežbe kao što su Standing Calf Raises (na Smith spravi), Seated Calf Raises, Donkey Calf Raises

U suštini, prema ženskoj percepciji, seksi mišići su lepo izvajani, ali ne prenaglašeni. One definitivno ne vole prenabildovan izgled, to im je odbojno, a ne vole ni kad momak izgleda kao da svaki slobodni minut provodi u teretani. Sviđa im se snažno i razvijeno atletsko telo, a to znači ravnomerno, čvrsto i bez ogromnih mišića.

Pročitajte i ovo: Zašto se ženama sviđaju direktni muškarci

Naslovna fotografija: pexels.com

Đorđe Đoković

Comments