Ako u vezi ne bismo jedno drugom izlazili u susret i pristajali na seks i onda kad nismo baš sasvim raspoloženi, ili kad ne bi bilo perioda u kojima doživljavamo renesansu medenog meseca, verovatno bi seks bio “veeeoma” retka pojava. Jer, ona je možda pod stresom, baš kad se on oseća kao pastuv, a on je možda preopterećen poslom, baš kad su njoj plodni dani.

Opterećenost poslom

Retko koja žena će dozvoliti da je posao toliko obuzme, da ona ne može da odvoji ni pola sata u danu za razmenu nežnosti sa partnerom. Njoj je možda dovoljna samo nežnost, ali muškarci retko razlikuju telesnu razmenu nežnosti od poziva na seks. On će ponekad danima biti toliko opterećen poslovnim problemima, ili će biti pun adrenalina u realizaciji nekog napornog projekta, da mu seks neće ni pasti na pamet, a neće ni osetiti potrebu za nežnošću. Setiće se seksa kad odahne, ili kad je toliko napet da mu zatreba ventil. A ona će se snaći za malo nežnosti.

Stanje tuge

Tuga zbunjuje muški mozak i lomi njegov duh. On će biti poražen i nefunkcionalan, čak će možda misliti da je seksualna aktivnost krajnje neprimerena u stanju tuge. A žene često nalaze da je telesna prisnost veoma delotvorna uteha, koja pomaže da osete da su žive i pune ljubavi, iako tuguju.

seks26 Od čega zavisi seksualna želja: Pet razlika među polovima
Comments