U novoj vezi ćete se verovatno dopisivati češće nego što imate sklonosti ka tekstualnoj komunikaciji, ali nemojte dozvoliti da vam se veza zasniva na elektronskom razgovoru. I kao što ne treba da ignorišete poruke, ne treba ni da preterujete sa njima ni dužinom ni učestalošću. Uopšte, budite umereni i kulturni, a sve što vam nije jasno, ili ste pogrešno shvatili, razjasnite kad se vidite i kad imate priliku da porazgovarate.

Beskrajno dopisivanje

U početku je simpatično, ali vrlo brzo počne da dosađuje i ometa. Osim toga, stvara utisak da ste dokoni, jer onaj ko nešto radi, nema vremena da stalno kucka poruke. Sigurno nemate ništa važno da kažete u 20 poruka za redom, zato bolje pošaljite samo jednu u kojoj imate nešto smisleno da kažete.

Poruke za dobrojutro, prijatno, kako ide i laku noć

Možda mislite da će biti polaskana što znate njen raspored i smatrate da na taj način učestvujete u njenom životu, ali ona može pomisliti da želite da je kontrolišete i da joj ne date da diše. Nema potrebe da je stalno podsećate na svoje prisustvo i da joj stavljate do znanja kako ste upućeni u njene navike, jer iako samo želite da joj pokažete kako stalno mislite na nju, to može biti destruktivno na samom početku – ona vas ne zna i može da vas shvati pogrešno. Nemojte dosađivati.

sms3  Šest grešaka pri slanju poruka u novoj vezi
Comments