Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Šest odgovora na pitanje zašto varamo

1/3

Ovi razlozi nisu opravdanja, a veza u kojoj se neverstva otkrivaju ili poriču, nema mnogo izgleda na uspeh, jer nepoverenje i laganje idu ruku pod ruku i udaljavaju se od ljubavi i razumevanja bez zastajkivanja. Ali, ljudi varaju. I nikome se to ne dopada, niko to ne opravdava i niko ne zna kako sa tim da izađe na kraj. Da bismo se lakše nosili sa tim pitanjem, kad se pojavi u našem životu, treba da znamo sledeće činjenice.

Zato što nismo monogamni

Možda to ne znate o sebi i mislite da će ljubav rešiti to pitanje umesto vas. A onda se nađete u situaciji da prosto sa nekim odete u krevet bez oklevanja i uopšte se ne osećate loše. I dalje volite svog partnera i ništa mu ne zamerate i ne želite da ga izgubite, a svesni ste da vas avantura takođe ispunjava i da ne biste želeli da ste to propustili. I takođe, znate da ćete prvom prilikom uraditi isto. A možda već razmišljate i kako da stvorite sledeću priliku i pri tom osećate da imate prava na svoju privatnost i da to zaista nema nikakve veze sa vašom voljenom osobom – osim što bi je to užasno povredilo kad bi znala.

Verujemo da se neće otkriti

Poštujući svoju poligamnost, počinjemo da balansiramo sa pitanjima savesti i morala i da pronalazimo načine da zadovoljimo sebe i da zaštitimo svoju vezu – laganjem, prikrivanjem, manipulisanjem. Beskrajna slalom vožnja dovodi do toga da na kraju popusti koncentracija, a popuste i kolena. Teško je to izdržati veoma dugo. Istina, na koju na kraju bivamo prinuđeni, tada je mnogo teža i neshvatljivija, nego da nam je na početku pala na pamet kao jedina razumna opcija. Ali, da li ste ikada čuli da je neko rekao “izvini, ali ja nisam monogamna osoba i neću moći da ti budem veran, razmisli o tome da li možeš to da prihvatiš” i da su zatim živeli zajedno dugo i srećno? Možda niste čuli, jer se još niko nije odvažio.

varanje strast Šest odgovora na pitanje zašto varamo

Wannabe TV

Editors choice