Veliki je izazov pred savremenim muškarcima. Od njih se traži da se emotivno opismene, a to ima mnogo veze sa zrelošću, samopouzdanjem i prihvatanjem odgovornosti za sopstveni život. Emotivno pismen muškarac nije neki hipersenzitivni patetični pičkopatnik, koga sve duboko povređuje, jer taj toliki senzibilitet i dubina obično govore o hipertrofiranom egu, a ne o veličini srca. To je čovek koji poznaje sebe, ne shvata sve lično i ne vređa se lako, u stanju je da rizikuje, pogreši, podnese posledice i zatim pokuša ponovo, sa potrebnim korekcijama. On uči i sazreva stalno. A to nije lako. Evo osnovnih pokazatelja da vam to opismenjavanje baš ide.

U stanju ste da shvatite da vas ego zeza

To znači da umete da prepoznate ego trip i da ga ne shvatite ozbiljno. Kad vas nešto vređa, vi stanete pa razmislite o tome da li to vređa vašu izmišljenu veličinu, ili vaša osećanja i da li je možda poruka istinita i važna, a vi je primate na pogrešan način. Ovakvim pristupom, ego se razoružava, a istina ima svu šansu da bude prepoznata.

Poznajete svoje slabosti, kao i svoju snagu

Ne računate da će vas snaga iščupati tamo gde ste labavi, ali ne odustajete od izazova, samo zato što on nezgodno angažuje vaše slabosti. Spremni ste da se oprobate i saznate još o sebi. A svaka nezgodna situacija sigurno nosi neku spoznaju.

emotivnapismenost1 Šest znakova da ste emotivno pismen muškarac
Comments