O muškarcima brinu žene. Ako nema majke, tu je baka, tetka, sestra, kasnije se pojave neke devojke i na kraju ih žena uzme pod svoje. Ta briga se sastoji od ljubavi, koju oni u okviru porodice primaju zdravo za gotovo, ali i od servisiranja – muškarac neće ni da primeti, niti će mu zasmetati nered, fleke, zatrpan radni sto, prašina, patike pored kreveta, zgužvana odeća…

singl muskarci 1 Zašto su singl muškarci hendikepirani

Muškarca koji je dugo sam, uglavnom ćete prepoznati čim ga vidite. On još uvek nosi omiljenu duksericu iz srednje škole i ne primećuje da deluje zapušteno i ofucano. Čak i oni muškarci koji su naučili da se staraju o sebi i održavaju prostor u kome žive, jer su dugo odvojeni od porodice i samostalni, zrače tim prepoznatljivim fluidom psa skitnice, kome je neophodan gazda.

Sam muškarac, bez ženske ruke, ženske pažnje i ljubavi, izgleda nije u stanju da se sam o sebi stara onako kako to čine same žene. On možda ne uviđa potrebu, promiču mu stvari zbog kojih bi ga žena prekorela, ili bi ćutke uradila šta treba – poslagala garderobu, uključila mašinu, istresla ćebad, rekla mu da se obrije jer izgleda kao četka, da ode na šišanje, da poseče dlake koje mu vire iz nosa, očisti nokte i odnese cipele kod obućara. Zakrpila bi mu čarape, ili bi mu kupila nove, a stare bacila – nešto čega se on ne bi setio, dok mu ne bi postalo hladno u patikama.

Comments