Kako da “nabilduješ” mozak

Kako da nosiš najzahtevnije “muške” boje sa stilom

Domaći zadatak za leto: 5 knjiga koje zaista treba da pročitaš (ponovo)

Navike koje će ti pomoći na putu do uspeha

Ljubavna oda Joe Jonasa za Sophie Turner u vidu pesme “Hesitate”

Stylish 24/7: Komadi koji su ti ovog leta neophodni kako bi izgledao dobro od jutra do večeri

Aplikacije bez kojih nećeš moći ovog leta!

Treba da znaš: Šta je najbitnije za razvoj karijere

Počinje sa snimanjem Game of Thrones spin-off serija

Najbolje stilizovani muškarci MET gale 2019.

Osvešćeno koiršćenje tehnologije i tehnološka detoksikacija

Adrenalinska zavisnost – strast ili problem?

Žene žele malo više pažnje

Top 5 igrica za pametne telefone koje će te zabaviti

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Situacije u kojima ćutanjem ne ostavljaš utisak da si pametniji

Situacije u kojima ćutanjem ne ostavljaš utisak da si pametniji

Kada ona ima neki problem i žali vam se i poverava, a vi ćutite, ona misli da ste nezainteresovani i da vas zamara svojom pričom. Muški način rešavanja problema je procesuiranje i razmišljanje – oni se retko poveravaju i traže pomoć, nastojeći da sami pronađu rešenje, pre nego što nešto o tome kažu svojim bližnjima. A ženski način je pričanje o problemu – njoj nije potrebno da joj vi pronađete rešenje, nego da je saslušate i pokažete razumevanje, a to znači da kad ona priča o nečemu što je muči, ne treba da se ućutite, smišljajući rešenje, nego samo da je slušate, klimate glavom, povremeno kažete “razumem” ili postavite pitanje, da biste bolje razumeli. Ona će verovatno sama naći rešenje, pašće joj na pamet dok govori – a vaše prisustvo, saosećanje i razumevanje će joj pomoći u tome.

Kada vas pita kako izgleda, nemojte oklevati – odmah joj recite da izgleda sjajno i da vam se dopada, jer će inače misliti da vam se ne sviđa, da je gledate kritički i tražite neku manu. Zašto vas ona to uopšte pita? Ne zato da bi dobila modni savet, ili da biste joj rekli da se ugojila (to ne komentarišite uopšte), već da bi dobila potvrdu da ste zainteresovani, da vam je lepa i privlačna i da je volite. Veoma je važno da joj brzo i bez oklevanja kažete nešto lepo o tome kako izgleda odlično i da je elegantna, graciozna, seksi, da vam se sviđa njen stil i uopšte, sve na njoj.

Situacija u kojoj upoznajete njene prijatelje – osećate se neprijatno pitajući se šta li im je ona sve pričala o vama i šta oni misle, pa ste namrgođeni i ćutite, a ona misli da ste nedruštveni, nekulturni i neljubazni. Važno joj je da ostavite dobar, ili makar pristojan utisak, pa se zato potrudite da prevaziđete svoju nesigurnost, nasmešite se, rukujte i recite da vam je drago da upoznate ljude koje vaša partnerka voli. Bilo bi dobro i da dodate da ste čuli sve najbolje o njima, a ako i niste baš pažljivo slušali kad vam je o njima govorila, pitajte je pre susreta da vas podseti, ko je ko i odakle se i od kada sa njima poznaje i druži.

Izvor fotografija: instagram.com/independentlovers

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice