Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Slanje neželjenih intimnih fotografija se povećalo u toku pandemije, kažu žene

1/2

Jedna od četiri žene kaže da se slanje eksplicitnih fotografija povećalo u toku pandemije korona virusa, jer muškarci potencijalnim partnerkama s namerom šalju fotografije svog intimnog područja – termin koji se zove i cyberflashing – prema istraživanju koje je sprovela dejting aplikacija Bumble. Studija je naručena zbog nove Bumble kampanje #DigitalFlashingIsFlashing, koja poziva vladu da uvede zakon koji kriminalizuje slanje neželjenih fotografija genitalija u Engleskoj i Velsu. Na primer, u Škotskoj se cyberflashing smatra krivičnim delom već više od decenije. Bumble se zalaže za sličan zakon i u SAD.

Od 1.793 ispitanika, skoro polovina žena (48%) starosti od 18 do 24 godine, u prethodnoj godini je primilo neželjene eksplicitne fotografije. Skoro dve trećine žena kaže da manje veruje drugima na internetu (59%), dok jedna od četiri kaže da su se osetile “silovano”.

Dalje, 95% žena starosti ispod 44 godine kaže da je još toga potrebno uraditi kako bi se zaustavilo slanje neželjenih seksualnih fotografija. Ako kampanja bude uspešna, cyberflashing može biti klasifikovan kao nepristojno izlaganje, sa maksimalnom kaznom od dve godine zatvora.

“Danas, više nego ikad, provodimo veći deo vremena onlajn, a opet smo neuspešni u pogledu zaštite žena na onlajn platformama”, ističe Whitney Wolfe Herd, osnivačica i direktorka aplikacije Bumble, koja će sarađivati sa ženama iz UN na održavanju međustranačkih parlamentarnih konsultacija sa kreatorima politike i ekspertima.Cyberflashing je nemilosrdni, svakodnevni oblik uznemiravanja koji uzrokuje da se žrtve, uglavnom žene, osećaju nesigurno, zlostavljano i ranjivo na internetu u celosti”, nastavlja Wolfe Herd koja dodaje da je “šokantno da u današnje vreme ne postoji zakoni koji pozivaju ljude na odgovornost u ovom pogledu”.

Ona je zaključila da je ovo pitanje mnogo veće i ozbiljnije i da ga ne može rešiti samo jedna firma i kampanja. Potrebne su vlade koje rade na donošenju zakona po kojem bi cyberflashing bio smatran krivičnim delom.

Wannabe TV

Editors choice