Hoću ja da se ženim, što? Oženjeni duže žive, naučno je dokazano. Sad, što bih da živim duže, još ne znam, ali deluje kao nešto čemu normalan čovek treba da teži. E sad, ko me svrstava u normalne i koji su to normalni, nećemo. To je demagogija. Normalni su srećni.

Šta, niste znali? Normalan čovek je srećan čovek. Srećan čovek je normalan čovek. Čim nisi srećan, nisi normalan. I čim nisi normalan, nisi srećan. Još približnije – svako srećan je normalan.

Zato što ti ne treba ne znam kakav razlog da budeš srećan. Lep dan, ustao si odmoran, piješ kafu k’o što voliš, ideš radiš nešto, budeš koristan, koristiš mozak, pa dobra klopa, rekreacija, zezanje, seks. Srećan si. Ništa naročito. Ne moraš da dobiješ na lutriji, ne treba ti bogznakakvo priznanje, počasti, putovanja, slava i lova do krova. Mislim, kul ako si u toj priči, isto te ništa ne sprečava da budeš srećan. Srećan čovek je dobar i sebi i drugima, bez greške. O nesrećnostima neću ni da mislim. Ako me nije napala neka nesreća, onda sam srećan, bez ikakvih uslova. Ako me napadne neka mala nesreća, isto sam više srećan. Jedino baš kad me neka muka poklopi i spljošti, onda jebiga. Ali, što rekla moja baba, samo nek’ je zdravlje. Dok si zdrav, ništa ne može da te spljošti toliko da budeš nesrećan i zao.

Ozenjeni muskarac Sreća Bobanova: Kad se oženim, biću srećan muž

Kako ja vidim stvari, mnogi što nisu srećni naprosto su besni. Razmaženi i besni. Nemaju pojma.

E, pošto sam ja normalan i srećan, ima da se srećno oženim. I da budem srećan muž.

Ne očekujem ja ništa posebno. Neka lepotica? Pa dobro, toliko je lepih žena, a ta moja će sigurno da mi se sviđa. Ako se meni sviđa, onda mi je lepotica. Dobra kuvarica? Ih, pa znam ja i hleb da umesim, nećemo da gladujemo ako ona nešto nije vešta. Neka zna da isprži jaja kad ja nemam kad da zamotam sarme, biće dovoljno. Neverovatna u krevetu? Ah, pa ja u krevetu više volim verovatnoću. A verovatno je da će biti zadovoljna sa mnom, pošto ja mnogo volim da pružam ženi zadovoljstvo. A zadovoljnoj ženi nije teško da uzvrati, kako zatražim.
Pa kakva treba da bude ta posebna žena, koja će mene da usreći?

Ne mora da bude ništa posebno. Neka bude normalna i srećna. Zadovoljna sobom. I da joj se sviđam.
Znam da žene kukaju kako nema normalnih muškaraca, ali silno greše. Besne su i razmažene i ne znaju kako da budu srećne, pa iznalaze razloge za nezadovoljstvo i nesreću.
Propuštaju normalnost. Sreću. Propuštaju Bobana. Baš mi ih je žao.

Boban Boban

Comments