Da li si dovoljno zreo za vezu?

Vežbe u kancelariji za one koji celog dana sede

Klasični odevni komadi koji bi trebalo da budu u ormaru svakog muškarca ovog proleća

Jednostavne kombinacije koje možeš nositi svakog dana

Filmovi koje kritika nije volela, ali Oskar jeste

Ljubav najčešće uopšte nije ono što očekuješ

Trening sa tegovima je bolji od kardio treninga – evo i zašto

6 stvari koje te sprečavaju da smršaš u 20, 30 i 40 godina

5 navika koje će “bustovati” tvoju životnu energiju

Stvari koje razumeju samo dobri ljudi sa opakim šefovima

7 “svežih” stilskih ideja za minimaliste

Ako je voliš, onda je drugačije tretiraš u krevetu – da li je to diskriminacija?

Izvodljive maštarije: Pomerite granice u seksu

24h u životu svakog muškarca

Od bogatstva do prosjačkog štapa i nazad – poznati muzičari gubitnici

Šta da radiš sa njenim stvarima posle raskida (i kako svoje da dobiješ nazad)

Šta da radiš sa njenim stvarima posle raskida (i kako svoje da dobiješ nazad)

1/2

Čak i posle samo nekoliko meseci veze, imaćeš osim ponekog poklončića, u stanu i neke sitnice koje je ona tu ostavila ili zaboravila. A posle godinu, dve dana ili posle više godina zabavljanja, čak i ako za to vreme niste živeli zajedno, biće tu (kod tebe, kao i kod nje) stvari koje ste zajedno kupili, njene i tvoje garderobe, knjiga, uređaja, kao i fotografija, zajedničkih uspomena i suvenira sa putovanja i mnogo toga što ste jedno drugom poklonili, ili ustupili na korišćenje. Njoj je u nekom trenutku otkazao monitor, pa si joj dao da se služi tvojim malim plazma TV-om (koji može da posluži i samo kao monitor), a koji više ne koristiš, jer si nabavio veliki, zidni, na kome često zajedno gledate filmove iz tvog kreveta (za koji ti je ona donela nekoliko svojih donjih čaršava, onih zgodnih koji se navuku na ćoškove dušeka, jer češće spava kod tebe, nego u svom stanu)… Gomila toga se skupi posle dužeg vremena i kad se rastanete, shvatiš da si zatrpan stvarima koje nisu tvoje, a korisne su ti, kao i onima koje su njene i uopšte ti nisu potrebne i da ne znaš gde su neke tvoje stvari, jer si već i zaboravio da su kod nje. Šta raditi sa tom mikro-podelom imovine? Možda je smešno razmišljati o tome kao o nekom problemu, s obzirom na to da niste bili u braku, pa ne delite kuću, automobil, vikendicu, račun u banci i decu, ali svaki rastanak je bolan i težak, a zbog manje materijalne povezanosti raskid veze nije mnogo lakši od razvoda.

Potreba da se raščisti sa prošlošću i da se veza okonča u potpunosti, uključuje i potrebu za vraćanjem i razmenom stvari, predmeta potrebnih i nepotrebnih, koji simbolizuju sve što ste delili tokom veze. Postoji nekoliko stvari o kojima treba voditi računa tom prilikom. Pre svega, o načinu na koji ste raskinuli.

Ako je ona tebe ostavila, ako si ostavio ti nju, ako ste se sporazumeli oko prekida – u sva tri slučaja možda ste se rastali u prijateljskom raspoloženju, a možda je bili napeto, emotivno i za jednog od vas bolnije nego za drugog. Pa sad, ako si ti ostavio nju, jer si se zaljubio u neku drugu, a možda je prethodno i prevario i ako ona to veoma loše podnosi, oprosti se od svojih stvari koje su ostale kod nje – verovatno ih je zapalila, ili bacila u đubre. Ali ti njene spakuj u kutiju i pošalji joj poštom (ili je odvezi i ostavi ipred vrata).

Wannabe TV

Editors choice