Intervju: Vitomir Jevremović o VR-All-Art projektu, umetnosti i virtuelnoj stvarnosti

6 boja koje treba da dodaš svojim jesenjim autfitima

#FashionInspo: Slojevite kombinacije za jesen

Najneobičnija zanimanja u istoriji

Tipovi žena sa kojima ne želiš da završiš u ozbiljnoj vezi

Trendi kul jakne za jesenju sezonu

Odlične Halloween maske za muškarce

Šta sve jesu i nisu bili samuraji

Intervju: Dalibor Andonov Gru

Nega kože lica u jesenjem periodu

7 aksesoara koje svaki muškarac mora da poseduje

Šta se dogodilo sa životinjama koje su putovale u svemir?

Muške osobine koje će privući svaku devojku

Modeli džempera koji su ti potrebni za sezonu jesen/zima

Šta muči muškarce, a ne usuđuju se da traže

Šta da radiš sa njenim stvarima posle raskida (i kako svoje da dobiješ nazad)

Šta da radiš sa njenim stvarima posle raskida (i kako svoje da dobiješ nazad)

1/2

Čak i posle samo nekoliko meseci veze, imaćeš osim ponekog poklončića, u stanu i neke sitnice koje je ona tu ostavila ili zaboravila. A posle godinu, dve dana ili posle više godina zabavljanja, čak i ako za to vreme niste živeli zajedno, biće tu (kod tebe, kao i kod nje) stvari koje ste zajedno kupili, njene i tvoje garderobe, knjiga, uređaja, kao i fotografija, zajedničkih uspomena i suvenira sa putovanja i mnogo toga što ste jedno drugom poklonili, ili ustupili na korišćenje. Njoj je u nekom trenutku otkazao monitor, pa si joj dao da se služi tvojim malim plazma TV-om (koji može da posluži i samo kao monitor), a koji više ne koristiš, jer si nabavio veliki, zidni, na kome često zajedno gledate filmove iz tvog kreveta (za koji ti je ona donela nekoliko svojih donjih čaršava, onih zgodnih koji se navuku na ćoškove dušeka, jer češće spava kod tebe, nego u svom stanu)… Gomila toga se skupi posle dužeg vremena i kad se rastanete, shvatiš da si zatrpan stvarima koje nisu tvoje, a korisne su ti, kao i onima koje su njene i uopšte ti nisu potrebne i da ne znaš gde su neke tvoje stvari, jer si već i zaboravio da su kod nje. Šta raditi sa tom mikro-podelom imovine? Možda je smešno razmišljati o tome kao o nekom problemu, s obzirom na to da niste bili u braku, pa ne delite kuću, automobil, vikendicu, račun u banci i decu, ali svaki rastanak je bolan i težak, a zbog manje materijalne povezanosti raskid veze nije mnogo lakši od razvoda.

Potreba da se raščisti sa prošlošću i da se veza okonča u potpunosti, uključuje i potrebu za vraćanjem i razmenom stvari, predmeta potrebnih i nepotrebnih, koji simbolizuju sve što ste delili tokom veze. Postoji nekoliko stvari o kojima treba voditi računa tom prilikom. Pre svega, o načinu na koji ste raskinuli.

Ako je ona tebe ostavila, ako si ostavio ti nju, ako ste se sporazumeli oko prekida – u sva tri slučaja možda ste se rastali u prijateljskom raspoloženju, a možda je bili napeto, emotivno i za jednog od vas bolnije nego za drugog. Pa sad, ako si ti ostavio nju, jer si se zaljubio u neku drugu, a možda je prethodno i prevario i ako ona to veoma loše podnosi, oprosti se od svojih stvari koje su ostale kod nje – verovatno ih je zapalila, ili bacila u đubre. Ali ti njene spakuj u kutiju i pošalji joj poštom (ili je odvezi i ostavi ipred vrata).

Wannabe TV

Editors choice