WOMAN CRUSH WEDNESDAY: Nicole Scherzinger

Stylish 24/7: Komadi koji su ti ovog leta neophodni kako bi izgledao dobro od jutra do večeri

Aplikacije bez kojih nećeš moći ovog leta!

Treba da znaš: Šta je najbitnije za razvoj karijere

Počinje sa snimanjem Game of Thrones spin-off serija

Najbolje stilizovani muškarci MET gale 2019.

Osvešćeno koiršćenje tehnologije i tehnološka detoksikacija

Adrenalinska zavisnost – strast ili problem?

Žene žele malo više pažnje

Top 5 igrica za pametne telefone koje će te zabaviti

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Sudar sa stereotipom: Šta vam žene rade i kad im je stalo do vas?

Zašto je šefovska pozicija mesto usamljenosti

Odlične smart-casual letnje kombinacije za tebe

Trikovi za lepši izgled (devojke vole doterane frajere)

Šta da radiš sa njenim stvarima posle raskida (i kako svoje da dobiješ nazad)

Šta da radiš sa njenim stvarima posle raskida (i kako svoje da dobiješ nazad)

1/2

Čak i posle samo nekoliko meseci veze, imaćeš osim ponekog poklončića, u stanu i neke sitnice koje je ona tu ostavila ili zaboravila. A posle godinu, dve dana ili posle više godina zabavljanja, čak i ako za to vreme niste živeli zajedno, biće tu (kod tebe, kao i kod nje) stvari koje ste zajedno kupili, njene i tvoje garderobe, knjiga, uređaja, kao i fotografija, zajedničkih uspomena i suvenira sa putovanja i mnogo toga što ste jedno drugom poklonili, ili ustupili na korišćenje. Njoj je u nekom trenutku otkazao monitor, pa si joj dao da se služi tvojim malim plazma TV-om (koji može da posluži i samo kao monitor), a koji više ne koristiš, jer si nabavio veliki, zidni, na kome često zajedno gledate filmove iz tvog kreveta (za koji ti je ona donela nekoliko svojih donjih čaršava, onih zgodnih koji se navuku na ćoškove dušeka, jer češće spava kod tebe, nego u svom stanu)… Gomila toga se skupi posle dužeg vremena i kad se rastanete, shvatiš da si zatrpan stvarima koje nisu tvoje, a korisne su ti, kao i onima koje su njene i uopšte ti nisu potrebne i da ne znaš gde su neke tvoje stvari, jer si već i zaboravio da su kod nje. Šta raditi sa tom mikro-podelom imovine? Možda je smešno razmišljati o tome kao o nekom problemu, s obzirom na to da niste bili u braku, pa ne delite kuću, automobil, vikendicu, račun u banci i decu, ali svaki rastanak je bolan i težak, a zbog manje materijalne povezanosti raskid veze nije mnogo lakši od razvoda.

Potreba da se raščisti sa prošlošću i da se veza okonča u potpunosti, uključuje i potrebu za vraćanjem i razmenom stvari, predmeta potrebnih i nepotrebnih, koji simbolizuju sve što ste delili tokom veze. Postoji nekoliko stvari o kojima treba voditi računa tom prilikom. Pre svega, o načinu na koji ste raskinuli.

Ako je ona tebe ostavila, ako si ostavio ti nju, ako ste se sporazumeli oko prekida – u sva tri slučaja možda ste se rastali u prijateljskom raspoloženju, a možda je bili napeto, emotivno i za jednog od vas bolnije nego za drugog. Pa sad, ako si ti ostavio nju, jer si se zaljubio u neku drugu, a možda je prethodno i prevario i ako ona to veoma loše podnosi, oprosti se od svojih stvari koje su ostale kod nje – verovatno ih je zapalila, ili bacila u đubre. Ali ti njene spakuj u kutiju i pošalji joj poštom (ili je odvezi i ostavi ipred vrata).

Wannabe TV

Editors choice