U idealnom svetu, problemi u krevetu ne bi ni postojali. Vaša partnerka i vi biste bili jednako seksualno aktivni i libido vam nikad ne bi opadao. Međutim, to često nije slučaj. Ali, ne brinite, niste jedini i postoje stvari koje možete da uradite kako biste oživeli vaš seksualni život. Sve se, naravno, svodi na to da li ste vaša partnerka i vi voljni i željni da radite na tome, ali ako želja postoji – problemi se lako mogu rešiti.

Povedite konverzaciju sa svojom partnerkom

Poboljšanje može da se vidi samo ako razgovarate o tome. Verujte, komunikacijom sa svojom partnerkom rešili ste 80% problema koje imate u krevetu – kada su oba partnera spremna da iskreno porazgovaraju o tome zašto misle da je došlo do toga da se njihov seksualni život svede na minimum ili da, gotovo, nestane.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Human Lovers (@humanlovers)

Pojedini ljudi su navikli da izbegavaju da se suoče sa problemima, dok je jedino rešenje upravo suočavanje. Često se dešava da partner ne želi da razgovara o tome šta ga muči i kako se oseća – što se kasnije odrazi na seksualni život. Nekad je to puka želja da zaštitimo svog partnera misleći da ga naša istina može povrediti i udaljiti od nas, ali iskrenost je nešto najbolje što možete da pružite osobi koju volite. Zato, budite iskreni sa svojim partnerom i pokrenite razgovor. Pojasnite jedno drugom šta mislite da je problem.

Postoje mnogi faktori koji mogu da utiču na distanciranje vaše partnerke, koje se ogleda u njenoj želji da sa vama ima seks. Od emocionalnog distanciranja do toga da možda imaju poremećenu sliku o svom telu i ne oseća se sigurno i samouvereno kao ranije, do stresa i anksioznosti koji ne uspeva samo da isfiltrira dok ne dođe kući. Mnogi seksolozi kažu da se razgovorom o seksu koji ste vodili ranije, kao i o tome kako ste se osećali kada vas je partnerka zadovoljavala – može da pomogne da se ona ponovo uzbudi i iznova poželi da sa vama ima seks.

Isto tako možete razgovarati o tome kakav osećaj imate sada kada imate seks. Jasno je da entuzijazam nije na istom nivou kao što je bio nekada – ali je verbalizacija osećanja za vaš odnos izuzetno bitna.

Comments