Ono što ukratko kažu o vama, kad ih neko pita, sadrži celu priču, za onog ko zna da čita. Njihove prijateljice, recimo. Tačno znaju gde da vide crvenu zastavicu upozorenja, iako ničim nije istaknuta – naprotiv, ona samo kaže da je njen dragi, fini, divan, opušten ili mnogo zauzet. Ovi opisi su kao bolničke šifre – cela dijagnoza u par reči. Ljubazno smo se postarali za prevod, ako vas zanima šta stvarno znače pridevi kojima vas one (pohvalno) opisuju.

Fin momak

To je nešto što bi njena baka rekla o vama, imajući u vidu isto što i ona – da ste fini, na površini. Zapravo, baka bi rekla “ko ga ne zna, zlatom bi ga platio” ali to je suviše osuđujuće. Dovoljno je reći – fin momak. To znači da je ona odlučila da posluša sve pozitivističke savete o očuvanju i izgradnji odnosa i da drži pažnju na vašim dobrim osobinama i ljudskim vrednostima, pokušavajući da prihvati – ili prikrije – ono drugo. Svaka fina osoba ima svoju mračnu stranu, pa kad bi stavila “ali” posle izjave da ste baš fini, usledila bi navala demona iz pakla. Recimo, “on je stvarno mnogo fin momak, osim kad malo popije; osim kad se naljuti; osim što je malo nesiguran; osim što nam u krevetu baš ne ide…” Pod nogama finih momaka započinje kotrljanje kamenja koje pokreće lavinu koja će zatrpati sve dobro i fino sa površine.

Glamour UK Novomber 2016 Nicole Scherzinger by Alexei Hay 5 1 Šta stvarno znače pridevi kojima vas žene opisuju?

Divan je

To znači da se ona oseća divno pored njega. Da je tretira kako treba, da joj pruža pažnju i nežnost, da je seks dobar i da nema na šta da se požali. Samo, divni tipovi skoro nikad nisu reprezentativni (Bog ima uvrnut smisao za humor, iz koga smo mi ljudi razvili cinizam i sarkazam) pa je tako divan tip ćelav, debeo, nizak, više nalik nekoj domaćoj životinji, nego muškarcu iz snova i njoj treba malo hrabrosti (uz punu uverenost da je ona njegova kraljica) da bi ga predstavila prijateljicama (i majci) i podnela utisak koji izaziva njegova neugledna, a možda i neuredna spoljašnjost.

Comments