Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Devojke

Šta sve može da utiče na smanjenje tvog libida?

1/3

Trebalo bi da si uvek spreman na seks, kao zapeta puška, jer je to deo slike o pravom muškarcu. Međutim, to je takođe i slika robota koji nema osećanja, lične uspone i padove i koji seksu pristupa klinički, bez intime i povezanosti. Mnogi su psihološki i fiziološki razlozi koji utiču na opadanje želje za seksom, pa ako osećaš da ti je libido na vrlo niskom nivou, možda se radi o nekoj od stvari sa spiska.

Stres, kao uzročnik broj jedan mnogih problema

Možda mnoge stvari dobro radiš pod stresom, ispunjavajući uslove svakog poslodavca, ali seks podrazumeva opuštanje i uživanje i pritisak da ga što bolje izvedeš, ubija želju. Osim toga, konstantan stres u drugim oblastima života, oduzima ti onaj nivo energije koji je potreban za uživanje u seksu – na kraju dana više ti nije ni do čega, osim do odmora i seks doživljavaš kao još jedan zahtev koji treba da ispuniš. Potrebno ti je da smanjiš nivo stresa, da ga bolje kanališeš i da ne gradiš u sebi otpor – osećajnje da se seks očekuje od tebe dovoljno je da te pod stresom onesposobi za seks, da te učini neosetljivim i nezainteresovanim.

Problemi u vezi

Nerazrešeni problemi u vezi spadaju u najčešće razloge za zamiranje libida, kažu psiholozi. Emotivna strana odnosa, odnosno, nedovoljno bliskosti i nežnosti posebno je indikativna za opadanje seksualne želje kod žene, pa ako uočavaš da tvoja partnerka gubi interesovanje za seks, potrebno je da otvorenije komunicirate, da raspravite stvari o kojima izbegavate da razgovarate, da produbite bliskost. Naravno, to nije samo ženski problem, pa razmisli da li kod sebe primećuješ neispunjenu potrebu za dubljom emotivnom povezanošću i za izražavanjem nežnosti i pažnje.

Alkohol

Konzumiranje alkohola i rekrativnih droga, umanjuje i želju za seksom i sposobnost da se seks izvede i dovede do vrhunca. Alkohol otupljuje čula i koliko god te oslobađa kočnica i pomaže ti da se opustiš, on generalno loše utiče i na tvoj libido i na tvoje performanse. A takođe i odbija partnerku – seks sa pijanim, ili samo pripitim partnerom, ne deluje ni malo obećavajuće.

7ccb42c82fc0e75901527fa38ae48b54 Šta sve može da utiče na smanjenje tvog libida?

Wannabe TV

Editors choice