Mudrosti grčkih filozofa

Prepoznaj signale da ona više ne želi da bude sa tobom

Šta ona želi (i ne želi) da čuje u krevetu

Style in action: Outfit za trening

Branimir Brkljač – vreme je za nove priče

Šta devojkama najviše smeta kod muškaraca

Misterije ljudskog organizma

Koje su granice ljudske izdržljivosti

Višeljublje – model emotivnih odnosa ili opasnost za ljubavne veze

Intervju: “Goblini” o nastupu u Beogradu, emocijama i muzičkim legendama

Ako je voliš, ne dozvoli da se pored tebe oseća nesigurno

Greške koje praviš tražeći smisao u svom životu

Pet vežbi za unapređenje brzine tokom treninga

Paris Brosnan, sin poznatog glumca, započeo modeling karijeru

Svi trendovi koje moraš da ispratiš u 2018.

Šta sve može da utiče na smanjenje tvog libida?

Šta sve može da utiče na smanjenje tvog libida?

1/3

Trebalo bi da si uvek spreman na seks, kao zapeta puška, jer je to deo slike o pravom muškarcu. Međutim, to je takođe i slika robota koji nema osećanja, lične uspone i padove i koji seksu pristupa klinički, bez intime i povezanosti. Mnogi su psihološki i fiziološki razlozi koji utiču na opadanje želje za seksom, pa ako osećaš da ti je libido na vrlo niskom nivou, možda se radi o nekoj od stvari sa spiska.

Stres, kao uzročnik broj jedan mnogih problema

Možda mnoge stvari dobro radiš pod stresom, ispunjavajući uslove svakog poslodavca, ali seks podrazumeva opuštanje i uživanje i pritisak da ga što bolje izvedeš, ubija želju. Osim toga, konstantan stres u drugim oblastima života, oduzima ti onaj nivo energije koji je potreban za uživanje u seksu – na kraju dana više ti nije ni do čega, osim do odmora i seks doživljavaš kao još jedan zahtev koji treba da ispuniš. Potrebno ti je da smanjiš nivo stresa, da ga bolje kanališeš i da ne gradiš u sebi otpor – osećajnje da se seks očekuje od tebe dovoljno je da te pod stresom onesposobi za seks, da te učini neosetljivim i nezainteresovanim.

Problemi u vezi

Nerazrešeni problemi u vezi spadaju u najčešće razloge za zamiranje libida, kažu psiholozi. Emotivna strana odnosa, odnosno, nedovoljno bliskosti i nežnosti posebno je indikativna za opadanje seksualne želje kod žene, pa ako uočavaš da tvoja partnerka gubi interesovanje za seks, potrebno je da otvorenije komunicirate, da raspravite stvari o kojima izbegavate da razgovarate, da produbite bliskost. Naravno, to nije samo ženski problem, pa razmisli da li kod sebe primećuješ neispunjenu potrebu za dubljom emotivnom povezanošću i za izražavanjem nežnosti i pažnje.

Alkohol

Konzumiranje alkohola i rekrativnih droga, umanjuje i želju za seksom i sposobnost da se seks izvede i dovede do vrhunca. Alkohol otupljuje čula i koliko god te oslobađa kočnica i pomaže ti da se opustiš, on generalno loše utiče i na tvoj libido i na tvoje performanse. A takođe i odbija partnerku – seks sa pijanim, ili samo pripitim partnerom, ne deluje ni malo obećavajuće.

7ccb42c82fc0e75901527fa38ae48b54 Šta sve može da utiče na smanjenje tvog libida?

Wannabe TV

Editors choice