U svakom od vas leži potencijal stare škole, makar samo zato što se na istom mestu nalaze konstrukcije patrijarhalnih vrednosti, na kojima pokušavate da izgradite ozbiljne odnose sa ženama. Za neozbiljne veze, nema veze, ali ako razmišljate o braku i porodici, pater familias u vašim genima sumnjičavo suče brkove i kucka štapom, da vam skrene pažnju – ako želite da u savremenoj ženi probudite čuvarku porodičnih vrednosti, obratite se staroj školi. Tretirajte je onako, kako će upaliti. Stara škola neke stvari dobro poznaje, a žene očigledno cene taj pristup.

Tretirajte ženu kao ženu

Ona nije vaš ortak, zamena za kevu i servis kome se obraćate kad vam nešto treba. Dobro, u suštini, kad se razvije prisnost i prijateljstvo u vezi, ona jeste sve to, ali ste i vi to isto za nju. Na početku, dok se približavate jedno drugom, ona je žena, kojoj godi pažnja, galantnost, poštovanje i zaštita, a vi ste muškarac koji ima kriterijume – niste uspaljenko, kome su ženski atributi jedina važna ženska odlika.

Dakle, vi tražite da ona zadovolji vaše standarde – da bude pametna, prijatna, uredna, obrazovana, vedra, zanimljiv sagovornik, dobro organizovana, orijentisana ka napretku i uspehu. Možda vi tražite nešto drugo, ali nije važno šta je to što treba da ima žena koja vam je važna, važno je da vi znate šta je to i da se držite svojih vrednosti – s poštovanjem.

Šta treba da naučiš od STARE ŠKOLE džentlmena1 Šta treba da naučiš od STARE ŠKOLE džentlmena
Comments