Ući u neku vezu potpuno pročišćen od prošlih iskustava, spreman, radoznao pozitivan, bez strahova i nerealnih očekivanja, idealno je, ali nemoguće. Kad nemate nikakvog iskustva i ne nosite nikakvu povredu, onda imate nerealna očekivanja i svakako vam sledi razočaranje. A ako mislite da ste preboleli prethodno iskustvo, u susretu sa osobom koja vam se sviđa i budi u vama osećanja, otkrićete da ste veoma uplašeni i da radije nikuda ne biste žurili, da ne pogrešite kao prošli put – loše iskustvo vas upozorava i ograničava u vama radost otkrivanja novog. Ako započinjete vezu sa devojkom čije je srce bilo slomljeno, ona se baš tako oseća sa vama – više se plaši, nego što se raduje i nalazi u sebi puno toga što još mora da preispita i sa čim se nije u potpunosti suočila. Ona će verovatno oklevati da vam se poveri, jer ne želi da govori o svojoj bivšoj vezi i o tome kako je povređena, što je razumno i poželjno. Dajte joj malo vremena, dozvolite joj da vas upozna i da sa sobom raščisti neke stvari. Slomljeno srce se prepoznaje po ponašanju i porukama koje vam ona šalje:

Nije do vas, nego do nje

Ako odjednom promeni ponašanje u nekoj situaciji koja je bezazlena i zabavna, postane tužna, distancirana, nervozna i zbunjena i vi je pitate šta se dogodilo, da li ste vi uradili nešto što joj se ne dopada, ona će vam reći da uopšte nije do vas, nego do nje. I to je baš tako. Setila se nečeg, pogodilo je neko osećanje za koje nije znala da je prisutno, odlutala je u neki deo sebe koji je držala pod ključama. Nemojte je ispitivati, nego joj predložite da promenite mesto ili sadržaj, da radite nešto drugo ili da je otpratite kući. Biće vam zahvalna na razumevanju i pažnji.

Ona je stalno u gardu

Podigla je štit, jer tamo gde se javljaju osećanja, otvara se i mogućnost povrede. Ona ne oseća da je vi ugrožavate, nego pokušava da smanji protok sopstvenih osećanja, da ne bi izgubila glavu, da bi se zaštitila i osigurala. Otvaraće se postepeno, korak po korak. Ako budete strpljivi, verovatno ćete zaključiti da se strpljenje isplatilo.

2211 Šta treba da ZNATE kada se zabavljate sa devojkom slomljenog srca
Comments