6 boja koje treba da dodaš svojim jesenjim autfitima

#FashionInspo: Slojevite kombinacije za jesen

Najneobičnija zanimanja u istoriji

Tipovi žena sa kojima ne želiš da završiš u ozbiljnoj vezi

Trendi kul jakne za jesenju sezonu

Odlične Halloween maske za muškarce

Šta sve jesu i nisu bili samuraji

Intervju: Dalibor Andonov Gru

Nega kože lica u jesenjem periodu

7 aksesoara koje svaki muškarac mora da poseduje

Šta se dogodilo sa životinjama koje su putovale u svemir?

Muške osobine koje će privući svaku devojku

Modeli džempera koji su ti potrebni za sezonu jesen/zima

Šta muči muškarce, a ne usuđuju se da traže

Jesenji odevni komadi koji će ti biti najpotrebniji u narednom periodu

Šta u stvari znači tretirati ženu kako treba?

Šta u stvari znači tretirati ženu kako treba?

Neki muškarci međutim, pogrešno shvataju otvorenost i pokazivanje osećanja i stalno se žale i kukaju, bez ikakve svesti o tome kako je to prosto loš stav prema životu i problemima i kako utiče na odnos – poveravati se i govoriti o svojim slabostima je konstruktivno, a kukanje je obično izraz nespremnosti i nevoljnosti da se išta stvarno uradi. Onaj ko se neprestano žali, šalje poruku da život nije fer prema njemu i da je žrtva, a to je pasivan stav i izgovor za neprihvatanje odgovornosti za svoje odluke i dela.

Vodi računa o njenim osećanjima

Vrlo često muškarci umeju da budu vrlo grubi, sasvim nehotično. Kad ti žena saopštava kako se oseća i pri tom je vrlo uznemirena i dramatična, najgore što možeš da joj kažeš jeste da preteruje i drami i da nema razloga da se tako oseća. Možda misliš da je time umiruješ i „dozivaš pameti“ ali zapravo time diskredituješ njega osećanja, uskraćuješ joj pravo da ih izražava i šalješ joj poruku da je neadekvatna, da ti smeta i da te uznemirava zbog nečeg što tebi uopšte nije važno.

View this post on Instagram

Mood! @martinachiella

A post shared by TheCoupleGoals (@couplegoals) on

Kad ona „drami“ zbog bilo kakve sitnice ili gluposti (iz tvoje perspektive) ti ne treba da je upoznaješ sa svojom perspektivom, nego da je saslušaš i pokušaš da shvatiš šta ju je toliko uznemirilo – ako je baš tako i pitaš, pomoći ćeš joj da se umiri ne bi li se dublje zagledala u sebe i pronašla odgovor, a toplina razumevanja, zagrljaj i uteha nikada nisu suvišni. „Dušo, biće sve u redu, sad mi još jednom polako ispričaj šta te je toliko uznemirilo, da mogu bolje da te razumem“ – to su čarobne reči koje će svaku ženu uveriti da pored sebe ima pravog muškarca i zaštitnika.

Budi nežan

Rečima, dodirima, načinom na koji joj se obraćaš, izrazi nežnost. Mnogi muškarci se prosto ne snalaze sa toplinom i nežnošću, smatraju da je to patetično i nedolično, a i sami žude za nežnošću, iako toga nisu svesni. Ponašaj se prema njoj kao što se ona ponaša prema tebi – samo joj uzvrati nežnost i pažnju, tako ćeš naučiti da se opustiš i da se ne osećaš grubo i nespretno kad želiš nešto da joj kažeš i pokažeš. Nežnost je svima potrebna, svi smo je gladni i željni – slobodno razmazi svoju dragu, biće ti zahvalna i biće srećna.

Budi strastven

Da, telesna intima je sasvim adekvatna za izražavanje strasti, ali ako si strastven samo u krevetu, a inače si hladan i distanciran, ona će biti povređena, osećaće da je vaša veza uskraćena za čitavu dimenziju i da se zasniva samo na bazičnoj, muško-ženskoj relaciji telesne hemije. Unesi strast u sve što radiš, u svoje iskazivanje zanimanja za nju, njena osećanja, njen život i njene želje i potrebe, iskaži strast kroz svoja interesovanja i aktivnosti – obožavaće te zbog toga.

Pokaži joj da može da računa na tebe

Da li ti možeš da računaš na sebe? Da li si sposoban da se brineš o sebi? Ako jesi, onda se tako odnosi i prema njoj. Budi spreman da joj ponudiš pomoć i kad je ne traži i da se odazoveš kad zatraži – u svemu. Od servisiranja njenog kompjutera, preko pomeranja nameštaja, odoženja i dovoženja, do toga da si tu da je zagrliš i utešiš kad je tužna, izmasiraš je kad je umorna i napeta, skuvaš joj supu i čaj kad je bolesna. Najstabilniji parovi su oni koji se uvek prvo obraćaju jedno drugom kad iskrsne neki problem i kad im treba pomoć i podrška.

Budi iskren

Iskrenost je težak zadatak u vezi, ali jedino se iskrenošću gradi i čuva poverenje. Znaj da se laži i prećutkivanja uvek otkriju i da se ne isplate. Bolje je da je dovedeš u situaciju da ti nešto oprašta zato što si joj rekao, nego zato što je otkrila da si je slagao. Ali iskrenost nije samo „priznavanje grehova“ nego generalno vrednovanje istine u životu – iskrenost prema sebi, sagledavanje osećanja i stanja, prihvatanje realnosti, spremnost da se iluzije i predrasude skrše i da istina prepozna i prizna i kad uopšte nije u tvom interesu.

Budi veran

I to je teško. Ali vernost je odluka i disciplina – kad si u iskušenju, biraš da ne uradiš ono što znaš da će povrediti partnerku i ono što ne želiš da ona uradi, jer znaš da bi te to povredilo.

Nagovaraj je (malo)

Kad nešto želiš, a ona se ustručava, jer nije sigurna u sebe, radilo se o seksu ili bilo čemu drugom, zastupaj svoju želju. Ne uslovljavaj je, ne vrši pritisak, ne budi dosadan – samo je malo nagovaraj. To će joj dati vremena da razmisli, da shvati da je verovatno i sama radoznala ili da ti dovoljno veruje da uradi ono što predlažeš, a svakako će ceniti i tvoju inicijativu i tvoju spremnost da bez uvrede prihatiš da ona nešto odbija.

Aleksina Đorđević

izvor slika : www.instagram.com , www.unsplash.com

Wannabe TV

Editors choice