Da li si dovoljno zreo za vezu?

Vežbe u kancelariji za one koji celog dana sede

Klasični odevni komadi koji bi trebalo da budu u ormaru svakog muškarca ovog proleća

Jednostavne kombinacije koje možeš nositi svakog dana

Filmovi koje kritika nije volela, ali Oskar jeste

Ljubav najčešće uopšte nije ono što očekuješ

Trening sa tegovima je bolji od kardio treninga – evo i zašto

6 stvari koje te sprečavaju da smršaš u 20, 30 i 40 godina

5 navika koje će “bustovati” tvoju životnu energiju

Stvari koje razumeju samo dobri ljudi sa opakim šefovima

7 “svežih” stilskih ideja za minimaliste

Ako je voliš, onda je drugačije tretiraš u krevetu – da li je to diskriminacija?

Izvodljive maštarije: Pomerite granice u seksu

24h u životu svakog muškarca

Od bogatstva do prosjačkog štapa i nazad – poznati muzičari gubitnici

Šta u stvari znači tretirati ženu kako treba?

Šta u stvari znači tretirati ženu kako treba?

Neki muškarci međutim, pogrešno shvataju otvorenost i pokazivanje osećanja i stalno se žale i kukaju, bez ikakve svesti o tome kako je to prosto loš stav prema životu i problemima i kako utiče na odnos – poveravati se i govoriti o svojim slabostima je konstruktivno, a kukanje je obično izraz nespremnosti i nevoljnosti da se išta stvarno uradi. Onaj ko se neprestano žali, šalje poruku da život nije fer prema njemu i da je žrtva, a to je pasivan stav i izgovor za neprihvatanje odgovornosti za svoje odluke i dela.

Vodi računa o njenim osećanjima

Vrlo često muškarci umeju da budu vrlo grubi, sasvim nehotično. Kad ti žena saopštava kako se oseća i pri tom je vrlo uznemirena i dramatična, najgore što možeš da joj kažeš jeste da preteruje i drami i da nema razloga da se tako oseća. Možda misliš da je time umiruješ i „dozivaš pameti“ ali zapravo time diskredituješ njega osećanja, uskraćuješ joj pravo da ih izražava i šalješ joj poruku da je neadekvatna, da ti smeta i da te uznemirava zbog nečeg što tebi uopšte nije važno.

View this post on Instagram

Mood! @martinachiella

A post shared by TheCoupleGoals (@couplegoals) on

Kad ona „drami“ zbog bilo kakve sitnice ili gluposti (iz tvoje perspektive) ti ne treba da je upoznaješ sa svojom perspektivom, nego da je saslušaš i pokušaš da shvatiš šta ju je toliko uznemirilo – ako je baš tako i pitaš, pomoći ćeš joj da se umiri ne bi li se dublje zagledala u sebe i pronašla odgovor, a toplina razumevanja, zagrljaj i uteha nikada nisu suvišni. „Dušo, biće sve u redu, sad mi još jednom polako ispričaj šta te je toliko uznemirilo, da mogu bolje da te razumem“ – to su čarobne reči koje će svaku ženu uveriti da pored sebe ima pravog muškarca i zaštitnika.

Budi nežan

Rečima, dodirima, načinom na koji joj se obraćaš, izrazi nežnost. Mnogi muškarci se prosto ne snalaze sa toplinom i nežnošću, smatraju da je to patetično i nedolično, a i sami žude za nežnošću, iako toga nisu svesni. Ponašaj se prema njoj kao što se ona ponaša prema tebi – samo joj uzvrati nežnost i pažnju, tako ćeš naučiti da se opustiš i da se ne osećaš grubo i nespretno kad želiš nešto da joj kažeš i pokažeš. Nežnost je svima potrebna, svi smo je gladni i željni – slobodno razmazi svoju dragu, biće ti zahvalna i biće srećna.

Budi strastven

Da, telesna intima je sasvim adekvatna za izražavanje strasti, ali ako si strastven samo u krevetu, a inače si hladan i distanciran, ona će biti povređena, osećaće da je vaša veza uskraćena za čitavu dimenziju i da se zasniva samo na bazičnoj, muško-ženskoj relaciji telesne hemije. Unesi strast u sve što radiš, u svoje iskazivanje zanimanja za nju, njena osećanja, njen život i njene želje i potrebe, iskaži strast kroz svoja interesovanja i aktivnosti – obožavaće te zbog toga.

Pokaži joj da može da računa na tebe

Da li ti možeš da računaš na sebe? Da li si sposoban da se brineš o sebi? Ako jesi, onda se tako odnosi i prema njoj. Budi spreman da joj ponudiš pomoć i kad je ne traži i da se odazoveš kad zatraži – u svemu. Od servisiranja njenog kompjutera, preko pomeranja nameštaja, odoženja i dovoženja, do toga da si tu da je zagrliš i utešiš kad je tužna, izmasiraš je kad je umorna i napeta, skuvaš joj supu i čaj kad je bolesna. Najstabilniji parovi su oni koji se uvek prvo obraćaju jedno drugom kad iskrsne neki problem i kad im treba pomoć i podrška.

Budi iskren

Iskrenost je težak zadatak u vezi, ali jedino se iskrenošću gradi i čuva poverenje. Znaj da se laži i prećutkivanja uvek otkriju i da se ne isplate. Bolje je da je dovedeš u situaciju da ti nešto oprašta zato što si joj rekao, nego zato što je otkrila da si je slagao. Ali iskrenost nije samo „priznavanje grehova“ nego generalno vrednovanje istine u životu – iskrenost prema sebi, sagledavanje osećanja i stanja, prihvatanje realnosti, spremnost da se iluzije i predrasude skrše i da istina prepozna i prizna i kad uopšte nije u tvom interesu.

Budi veran

I to je teško. Ali vernost je odluka i disciplina – kad si u iskušenju, biraš da ne uradiš ono što znaš da će povrediti partnerku i ono što ne želiš da ona uradi, jer znaš da bi te to povredilo.

Nagovaraj je (malo)

Kad nešto želiš, a ona se ustručava, jer nije sigurna u sebe, radilo se o seksu ili bilo čemu drugom, zastupaj svoju želju. Ne uslovljavaj je, ne vrši pritisak, ne budi dosadan – samo je malo nagovaraj. To će joj dati vremena da razmisli, da shvati da je verovatno i sama radoznala ili da ti dovoljno veruje da uradi ono što predlažeš, a svakako će ceniti i tvoju inicijativu i tvoju spremnost da bez uvrede prihatiš da ona nešto odbija.

Aleksina Đorđević

izvor slika : www.instagram.com , www.unsplash.com

Wannabe TV

Editors choice