Svi mi živimo u eri dopisivanja, i poruke su postale “novi poziv”. Mnogo češće i mnogo lakše ćemo nekome poslati poruku nego što ćemo ga pozvati, i mada poruke imaju svojih prednosti, one imaju i svojih mana. Iza nekoliko pažljivo skrojenih rečenica, može se nalaziti potpuno drugačije, skriveno značenje, a da mi toga možda ni sami nismo svesni. Jer ponekad, iako gorimo od želje da nešto kažemo, mi sebe u tome zaustavljamo, pa zato pišemo i brišemo, i pišemo i brišemo, dok sve svoje misli ne pretočimo u jedno kratko i jasno “okej sam”. A često to nisam. Zato, za početak predlažemo da budete iskreniji kako prema sebi, tako i prema drugima, i da naučite da vokalizujete svoje želje, ali do tada – pomažemo vam u dešifrovanju poruka koje možete dobiti. Evo šta ona misli kada vam napiše sledeće fraze:

“Hej, pa gde si ti? Nema te ceo dan da se javiš”.

Ako ste dobili ovu poruku, znači da je ona ceo dan čekala na vas da se javite i vi to niste učinili. A nije htela da deluje naporno ili zahtevno, nego da bude opuštena pa je ona pisala vama. Ipak, iza ove poruke krije se goruća želja da vas vidi, da se zainteresujete za nju i to gde je i šta radi, da joj jednostavno pokažete da vam je stalo, i da mislite na nju. Zato, ako dobijete ovakvu poruku, sledeći put se na vreme setite da makar pošaljete jedno usputno “mislim na tebe”, kako bi se ona osećala sigurno i spokojno.

“Nema veze, zaboravi da sam išta rekla”.

Niste je čuli, i niste uopšte odreagovali na ono što vam je rekla – a ona je možda otvorila srce ili dušu. I to ne samo što je niste čuli, nego ste možda sasvim nehajno odbacili njene reči, i ona se sada oseća povređeno i povlači se. Možda je već bila povređena u prošlosti, možda se već teško otvara prema ljudima i dala je svoj pokušaj vama, a vi ste ga svesno, ili pak nesvesno, prokockali. Ako dobijete ovu poruku, odmah se preispitajte i vratite na ono što vam je rekla, i pokušajte sa novim razumevanjem da je pitate da vam pojasni šta tačno nije u redu.

Comments