Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Devojke

Šta znači iskrenost u vezi

1/2

Ako shvatate iskrenost kao nešto na šta se odvažite povremeno, jer imate nešto da priznate i poverite, nešto što vas muči i želite toga da se oslobodite, onda niste iskreni, nego sebični. Druga osoba nije vaš ispovednik i vaša iskrenost će je povrediti i vi to znate – ali smatrate da ona treba ipak da ceni vašu iskrenost, odnosno vaše priznanje. Zaboravljate da ono dolazi posle laganja, prikrivanja, izdaje i hvatate se za snagu iskrenosti koja to nije. To je obično olakšanje savesti. Iskrenost dolazi pre nego što dođe laž, prevara, izdaja, prikrivanje. Jer se ona sastoji u poznavanju i deljenju svojih osećanja.

Dakle, da biste bili iskreni u vezi, ne morate partnerki da poveravate svoje “grehe”, treba samo sa njom da razgovarate o svojim osećanjima.

A da biste mogli sa njom da razgovarate o svojim osećanjima, morate se najpre dobro i temeljno porazgovarati sa sobom. I morate to stalno činiti. A ti razgovori nisu prijatni. Zovu se suočavanja.

Psiholozi ističu komunikaciju kao ključ stabilnog odnosa i zdrave veze i stalno insistiraju na tome da partneri treba redovno da razgovaraju – ne o tome kako su proveli dan i šta planiraju sutra, nego o svojim osećanjima, brigama, strahovima, ljutnji, nesigurnosti. O svemu što ih obradovalo, “podiglo”, dalo im nadu i motiv, kao i onome što ih je obeshrabrilo, rastužilo, zabrinulo, uplašilo i uznemirilo.

Ukoliko pokušavate pred partnerkom da održite sliku snažnog, stabilnog i opuštenog muškarca, prvo što treba da znate, jeste da ona verovatno već zna da ste uznemireni, zabrinuti i nesigurni. U startu, nemate nikakvu sliku, koju treba da održavate, osim one u svojoj glavi. Vaša slika je namenjena vama, a ne njoj.

Wannabe TV

Editors choice