Žene takođe prihvataju dvostruke muške standarde, pa će se složiti da je ružno, odbojno i neprihvatljivo kad se žena ponaša neotesano i nekontrolisano kao neki primitivac. Mi takođe mrzimo kad muškarci rade sve ovo sa liste, ali takođe sve to isto i mi radimo. Ne tako često da bismo mogle da vam konkurišemo na muškom polju neotesanosti i primitivizma, ali ponekad vas namerno dovodimo u situaciju da nas kritikujete zbog onog što i sami radite. Čisto da malo prozovemo licemerje.

Opijanje

Pa, neke cure vole da se razvale od alkohola svakog vikenda, da se puste s lanca i otpuste kočnice koje su pritiskale tokom radne nedelje, da speru sa sebe osećanje odgovornosti, tačnost, rokove, zahteve, ili prosto dosadu i rutinu u kojoj se ništa posebno ne događa. Cure piju koliko i momci, a često bolje podnose alkohol, ali svako će se složiti da je prizor pijane devojke, koja se sapliće, povraća i ne može da sastavi rečenicu ružan i zastrašujući, dok će momak u takvom stanju biti prosto smešan, a u najgorem slučaju jadan. Ali ako ste ikad ispali smešni i jadni, uzdržite se od osude kad vas sledeći put uvredi pogled na žensko lice naruženo pijanstvom.

Cigareta u hodu

Pušiš dok hodaš, fuj! To je tako neženstveno! A da li je to inače vrlo muževno? Zaista, jednako je ružno, bilo da žensko ili muško ide i purnja, kao lokomotiva koja radi na cigaru. Pušači u hodu izgledaju kao skitnice koje su se usput ogrebale za cigaretu ili kao zavisnici koji siroti više nisu mogli da izdrže ni sekund. Ako već pušite, odvojte vreme za uživanje u cigareti.

Držanje “banke” i hvalisanje

Nije uvek vezano za pijane momente, ali jeste često muško ponašanje u alkoholisanom stanju. Hvalisavci i smarači su dosadni svima oko sebe, pijani ili trezni. Ono što pričaju obično je zanimljivo samo njima, a nikako ne uspevaju da skrate priču i sažeto iznesu suštinu, jer zapravo, nije njima toliko do te priče, koliko do skretanja i zadržavanja pažnje. E kad žensko uzme da drži “banku”, može da očekuje da joj neko uskoro predloži da počne da se svlači, da bi prisutni muškarci lakše podneli smaranje.

akohol1 Šest stvari koje muškarci rade, a mrze kad žene rade to isto
Comments