Sve dolazi iz porodice, laička je dijagnoza svakog vaspitanja i nevaspitanja i potpuno je istinita. Ako ste pristojni, ljubazni, poštujete žene i starije, volite decu, životinje i prirodu, ako nikada niste imali potrebu da gurnete kontejner u reku samo zato što ste bili u pijanom društvu i nekome se činilo da je to zabavno (jer ste znali da ćete zagaditi reku i da će posledice vaše zabave neko drugi morati da sanira), nikada niste udarili žensko stvorenje, iako ste bili veoma besni i izazvani (jer znate da ste jači i da možete ozbiljno da povredite) ako nikada niste želeli da kinjite nekog slabijeg od sebe ili da maltretirate životinje, to je zato što ste tako vaspitani. Možda vam niko nije govorio šta se radi, a šta ne, nego su se prosto ophodili s ljubavlju i poštovanjem prema svemu i svima i vi ste odrasli smatrajući da je tako normalno i dobro. Vaspitanje je zapravo uglavnom ono što pokupite od svoje porodice, iako vas niko tome nije posebno učio, ili su čak nastojali da neke loše stvari sakriju od vas i da vas poštede. Porodično vaspitanje pronalazi pukotine i uliva se u našu ličnost i izliva iz nje, kroz iste te pukotine. Pa, ako muškarci u vašoj porodici vole i poštuju žene, onda ste verovatno naučili sledeće.

Stvari kojima vas o poštovanju žena uče muški članovi porodice Stvari kojima vas o poštovanju žena uče muški članovi porodice

Svaka žena je nečija ćerka

Da i porno glumice su nečije ćerke. I sve one žene koje ste skloni da posmatrate sa nipodaštavanjem, da im lepite etikete i da ih smatrate osobama nižeg reda. Svaka od njih je nečija ćerka, svaka pripada nekoj porodici, makar i da je od nje pobegla i odrekla je se. Svaka želi sopstvenu porodicu i svaka je potencijalna majka nekog deteta. Ako ni zbog čega drugog, onda zbog toga sve žene zaslužuju poštovanje po difoltu. Ali sve, bez razlike.

Comments