Kad muškarci kažu da vole svoju slobodu, oni ne filozofiraju. Misle na vreme bez obaveza, koje mogu da provedu kako žele, na neograničena druženja sa prijateljima, pri čemu neće gledati na sat, jer ih neko čeka, na usputne avanture kojih će morati da se odreknu ako se obavežu, ili da se mnogo potrude da ih sakriju, na čašicu više i još jednu previše, bez ikoga ko će im zbog toga danima prigovarati. Oni ne žele da povređuju svoje partnerke, a ne vole ni da ih lažu, a često su prinuđeni da to čine, da bi zadržali svoje muško dostojanstvo i osećaj kontrole nad svojim životom.
Da li je i kako moguće napraviti balans između slobode i partnerskog obavezivanja? Kompromis je prvo što vam pada na pamet. I kompromis je u redu. Ali mudrost je mnogo delotvornija.

Usredsredite se na kvalitet vremena sa prijateljima

Nije važno da li ćete moći sa društvom da pijančite celu noć, ili da posle sporta ostanete da pijete pivo i blejite – važnije je da imate to vreme za druženje. Ranije, kad niste bili u ozbiljnoj vezi ili braku, razvlačili ste i produžavali vreme sa društvom, zato što niste imali pametnija posla. A da li je to zaista bilo smisleno i zabavno provedeno vreme, ili samo način da ubijete vreme? Držite se kvaliteta i smisla, pa ćete više ceniti i sebe i svoj život i svoje prijatelje i svoju vezu.

slobodan2 Tri načina da zadržite svoju slobodu i kad se obavežete
Comments