Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Devojke

U okončanju ljubavne igre nema pobednika

1/2

To nije partija šaha, u kojoj ste matirani, ili ste vi “pojeli” kraljicu. Kada se jedan odnos prekida, možda je to zato što se potrošio i gasio se već neko vreme, ili je tako za barem jednog od partnera. A možda se dogodilo nešto preko čega ne možete da pređete, ili to ne može partner, ili ne možete oboje, možda su vaše sujete i ponosi veći od vaših srca i ne nalazite snage za oproštaj. Možda ste čekali razlog za prekid, jer ste već dugo umorni i nezadovoljni, ili je to čekao partner, jer je lakše sačekati da neko pogreši (to se uvek dešava) i okriviti njega za neuspeh odnosa. U svim ovim primerima, na snazi je neka igra – igra ega, sebičnosti, uskogrudosti, ponosa. Ali, u toj igri nema pobednika. Oboje ste gubitnici. 

Kad se odnos prekine iz bilo kojih razloga i na inicijativu bilo koga od vas dvoje, to je prekid, kraj, gubitak. Nešto čega više neće biti u vašim životima. Čemu treba da se prilagodite, što treba da prebolite. Nije pobedio onaj ko je presekao i rekao “ovako više ne može”. On je izgubio, jednako kao i onaj ko je ostao da se pita da li je mogao još nešto da učini i da oseća svu težinu krivice, žaljenja i bola zbog prekida. 

Uopšte nije važno da li je veza bila toksična, šta u njoj nije funkcionisalo, oko čega ste se svađali, jer, kad nastupi gubitak, uvek mislite samo na ono što je bilo dobro, što vas je povezivalo, davalo vam osećaj pripadnosti i bliskosti i što ste izgubili. Čak i ako ste hteli da nastavite svoj život bez partnera, ako verujete da možete i zaslužujete bolje, čak i ako ste uleteli u novu vezu, da biste anestezirali osećanja koja ne želite da procesuirate, gubitak je i dalje gubitak, a vi niste pobednik, nego gubitnik. Vaš ponos je gubitnik, vaš ego, vaša sebičnost, gubitnici su baš na onaj način kako se ovaj pojam koristi i shvata. Ali, vaše srce mora da preboli taj gubitak, ako mu to dopustite. Ako mu ne dopustite, osnažićete vladavinu ega, ponosa i sebičnosti, govorićete sebi kako ste pobednik i ići ćete u dalje pobede i smatraćete sebe pobednikom kad osvojite neku ženu i propustićete sve one važne lekcije, koje možete naučiti jedino prepuštanjem stvarima srca. 

Wannabe TV

Editors choice