Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Devojke

U okončanju ljubavne igre nema pobednika

1/2

To nije partija šaha, u kojoj ste matirani, ili ste vi “pojeli” kraljicu. Kada se jedan odnos prekida, možda je to zato što se potrošio i gasio se već neko vreme, ili je tako za barem jednog od partnera. A možda se dogodilo nešto preko čega ne možete da pređete, ili to ne može partner, ili ne možete oboje, možda su vaše sujete i ponosi veći od vaših srca i ne nalazite snage za oproštaj. Možda ste čekali razlog za prekid, jer ste već dugo umorni i nezadovoljni, ili je to čekao partner, jer je lakše sačekati da neko pogreši (to se uvek dešava) i okriviti njega za neuspeh odnosa. U svim ovim primerima, na snazi je neka igra – igra ega, sebičnosti, uskogrudosti, ponosa. Ali, u toj igri nema pobednika. Oboje ste gubitnici. 

Kad se odnos prekine iz bilo kojih razloga i na inicijativu bilo koga od vas dvoje, to je prekid, kraj, gubitak. Nešto čega više neće biti u vašim životima. Čemu treba da se prilagodite, što treba da prebolite. Nije pobedio onaj ko je presekao i rekao “ovako više ne može”. On je izgubio, jednako kao i onaj ko je ostao da se pita da li je mogao još nešto da učini i da oseća svu težinu krivice, žaljenja i bola zbog prekida. 

Uopšte nije važno da li je veza bila toksična, šta u njoj nije funkcionisalo, oko čega ste se svađali, jer, kad nastupi gubitak, uvek mislite samo na ono što je bilo dobro, što vas je povezivalo, davalo vam osećaj pripadnosti i bliskosti i što ste izgubili. Čak i ako ste hteli da nastavite svoj život bez partnera, ako verujete da možete i zaslužujete bolje, čak i ako ste uleteli u novu vezu, da biste anestezirali osećanja koja ne želite da procesuirate, gubitak je i dalje gubitak, a vi niste pobednik, nego gubitnik. Vaš ponos je gubitnik, vaš ego, vaša sebičnost, gubitnici su baš na onaj način kako se ovaj pojam koristi i shvata. Ali, vaše srce mora da preboli taj gubitak, ako mu to dopustite. Ako mu ne dopustite, osnažićete vladavinu ega, ponosa i sebičnosti, govorićete sebi kako ste pobednik i ići ćete u dalje pobede i smatraćete sebe pobednikom kad osvojite neku ženu i propustićete sve one važne lekcije, koje možete naučiti jedino prepuštanjem stvarima srca. 

Wannabe TV

Editors choice