Seksualno obrazovanje je komplikovana stvar, a kao rezultat oprečnih informacija koje sakupljate još od detinjstva, možete imati nejasnu, nepotpunu i iskrivljenu sliku o seksu. Ne pomaže ni to što pojedine informacije dolaze iz straha, ili problematičnih ideologija, i što nešto što čujete može zvučati ubedljivo, iako nije tačno. 

Ovo je dakle, spisak uverenja o seksu koja treba da zaboravite i odbacite. 

Priča o velikom penisu 

Mit o tome da veliki penis pruža više zadovoljstva, mnogih muškaraca je koštao seksualnog samopouzdanja i samopoštovanja. Verujte ženama kad vam kažu da veličina nije bitna! Bitna je erekcija, voljnost i otvorenost, bitna je komunikacija i senzibilnost. Koliki god penis imate, volite ga i poštujte, to je alat kojim raspolažete i potrudite se da naučite da ga koristite. A u tome su učitelji vaše partnerke. Svaka voli nešto drugačije i sa svakom možete pronaći optimalne položaje i pružiti joj stimulaciju kakva joj odgovara, a dobar seks je mnogo više od penetracije (što mnogi muškarci zaboravljaju). 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couple Goals (@couplegoals)

Veliki penis je vizuelno upečatljiv i osećaj je ispunjavajući, ali mnoge žene ne vole veliki penis – neudoban je, a momci koji ga imaju obično smatraju da je to dovoljno i ne trude se da budu dobri ljubavnici. Manji penis je – operativniji. Plitak prodor i različiti uglovi češće obezbeđuju stimulaciju najosetljivijih delova vagine (G-tačka), nego duboka penetracija. Pre svega, najviše se radi o kompatibilnosti (a ne o veličini), i kad nađete seksualno kompatibilnu partnerku, ona će obožavati vaš penis, takav kakav je – što će vam pomoći da shvatite da veličina zaista nije važna. 

Penetracija je najvažnija 

Da bi penetracija bila efektna, uzbudljiva i vodila do vrhunca, za ženu je najvažnija priprema. Mnogi muškarci ne shvataju koncept predigre, ne posvećuju dovoljno pažnje dovođenju žene do onog nivoa uzbuđenja u kome je penetracija poželjna i zaboravljaju da ona može doživeti mnogo orgazama – i pre i za vreme penetracije – ona se ne „potroši“ u jednom svršavanju i ne treba joj vreme „oporavka“ između dva orgazma. Žene su opremljene klitorisom, čiji je jedini zadatak seksualni užitak i imaju „luksuz“ serijskih, produženih i višestrukih orgazama, koji muškarci nemaju. Kada se posvetite istraživanju njenih osetljivih tačaka i naučite kako da ispunite njene kapacitete za uživanje, postajete ne samo dobar, nego vrstan ljubavnik. Postoje, naravno, momenti i raspoloženje u kojima je obostrano uzbuđenje jednako zapaljivo i u kojima „seks na brzaka“ može da počne praktično bez ikakve predigre i to se uglavnom dešava sa partnerima koji su uigrani i kompatibilni i koji poznaju jedno drugo i načine na koje reaguju. Dakle, bavite se predigrom koliko god je potrebno i slušajte uputstva – dok ne upoznate nečije telo i reakcije (a svako je drugačije), uputstva su dragocena. Takođe, imajte u vidu da predigra nije ograničena na telo i seksualnu stimulaciju – ona počinje u komunikaciji i odigrava se kroz način na koji se gledate, slušate i razgovarate, a nastavlja se kroz poljupce i dodire. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couple Goals (@couplegoals)

Dobar seks traje dugo 

Dobar seks je onaj u kome ste oboje uživali, razmenili energiju, uložili strast, osetili povezanost i nakon koga se osećate dobro, radosno, ispunjeno. Velika je muška muka (i mit) da moraju da budu „istrajni“, da održavaju erekciju ko zna koliko dugo (satima), da bi ženi pružili zadovoljstvo. Da li ste znali da prosečan seks (računajući i desetak minuta predigre) traje oko 25 minuta? Uigran par može dostići vrhunac takoreći odmah posle penetracije, ili nakon nekoliko minuta prodornog seksa. 

Muškarci su opsednuti maratonskim seksom, iako žene nisu. Ako partnerki pružite orgazam (dva, tri, pet…) već tokom predigre, ona će prilikom penetracije biti isto toliko brza u svršavanju kao i vi. I u tome je velika magija predigre – partnerkino zadovoljstvo u toku predigre dozvoljava vam da se opustite kada najzad dođe do penetracije i da ne suzdržavate svoje zadovoljstvo. Beskrajno odlaganje može biti frustrirajuće i za vas i za partnerku, a maratonski seks prosto može postati naporan i dosadan. 

Naslovna fotografija: instagram.com/couplegoals

Brankica Milošević 

Comments