Izražavanje naklonosti, simpatije, nežnih osećanja i ljubavi, ima ista pravila u svakom odnosu. Vreme i pažnja. Univerzalni jezik ljubavi podrazumeva vreme provedeno u zajedničkim aktivnostima, pohvale i priznanja, poklone, dodire i uslužnost, bilo da se radi o ljubavi prema deci, među prijateljima ili partnerima.

Tako da, ako ste mislili da postoji neki venerijanski koji ne razume vaš marsovski, pa vam treba kvalitetno posredovanje, načisto ste se prešli. Nema izvlačenja. Zna se kako se pokazuje ljubav i nema vrdanja.

Zašto onda nastaju nesporazumi, ako je jezik ljubavi univerzalan?

Pa, zato što nismo svi isto pismeni. Niti imamo dovoljno bogat rečnik.

Neko nije mnogo pismen u delu činjenja usluga, ali zato mnogo ceni dodirivanje i razmenu nežnosti, a neko je totalno drven što se tiče pohvala i dodira, ali je zato uvek tu za vas.

man and woman on couch with womans hand to her head1 Vodič za muškarce: Esperanto ljubavi

Možda vaša partnerka preteruje sa izlivima nežnosti, što vama ne znači ništa posebno. Jer vam je možda važnije da vam skuva nešto kvalitetno i da vam one posebne košulje opere na ruke, nego da vas cmače i cicamicoše, a apsolutno ne podnosite da to čini pred drugima. Pa, shvatite da ona želi da svima bude jasno da joj pripadate, jer je ponosna na vas, a verovatno i vrlo ljubomorna i podnesite to muški.

Comments