Žene su spremne da žrtvuju sve i promene svoj život u sekundi, ako se pravi muškarac pojavi sa pravom ponudom.

Zato i ne možeš tek tako da se pojaviš u njenom životu, da je ućutkaš poljupcem i odvedeš u bolji život.

Naročito ako si se setio da je ona ljubav tvog života i da si silno pogrešio onda kad si bio mlad i glup.

Zato što je slučajno prošlo neko zanemarljivo vreme, dok si se dosećao.

Deset, petnaest godina svega.

Zato što je ona možda zadovoljna u braku, ili je već stigla i da se razvede i zato što verovatno ima decu i zato što sto posto više nije ona osoba koju si povredio i izgubio onomad.

2 Vodič za muškarce: Nije isto posle dvesta godina

Jer, posle deset godina, ti si možda najzad postao onaj koga je ona odmah videla u tebi, ali o kome ti ništa nisi znao, jer si budala.

To ne znači da više nisi budala, nego da te je i takvog prihvatala i volela, još tada. I da je samo trebalo da sam sebe prihvatiš i zavoliš. Ali ako je tebi za samo trebalo deset godina, znaj da se ona za to vreme promenila deset puta deset puta.

I sad si se setio. Fino. Možda je ona slobodna i hoće ponekad i da izađe sa tobom, jer je zanima dokle si stigao.

Ako si imalo odmakao od budale koju je poznavala i volela, nemoj joj se obraćati kao devojci koja voli budale. Jer ona više nije ta cura.

Ona je možda sačuvala neka osećanja prema tebi, ali budi siguran da je realnost kroz koju se izgradila sto puta jača od svih osećanja. Ona može mirno da te gleda i da priča sa tobom o tome kako si bio ljubav njenog života i kako nikada više nije to osetila i doživela, ali znaš šta? Ni ti više nisi taj. Ona ne vidi prst sudbine u vašem ponovnom susretu, nego vidi kakav si postao, a prvo će uočiti ono u čemu si još gori nego što si bio. Ona se ne pita zašto te je izgubila, jer je preživela poraz, odbolovala ga, izlečila se i promenila. Izlečeni su uvek drugačiji. Nauče da više vode računa o sebi. Da sagledaju slabosti koje su ih gurnule u bolest. Da prihvate odgovornost i da nešto nauče iz grešaka koje su napravili. Da nauče da cene, vole i žele nešto više od budale sa potencijalom, koji će se možda iskazati kroz deset godina jedino kroz svest da je baš bio budala.

Deset godina je za vas možda samo period izlaženja iz puberteta.

Za nju je par vekova i prošlih života.

Jer, ako posle iskustva sudbinske ljubavi, nije našla nekoga kome je rodila decu, ili kome želi da rodi decu, onda je poludela. Ostala je bolesna i povređena, nestabilna i bez razumevanja najvažnijih životnih lekcija. Bez filozofije srca, koja niče visoko, zelena i razgranata i duboko ukorenjena, samo na đubrištu najvećih ljubavi.

A takvoj ne biste ni pokušali da se vratite, zar ne?

Izvor fotografija: imgfave.com, rebloggy.com

Aleksina Đorđević

Comments