Sve mi objedinjujemo nekoliko tipova i nikad nismo samo zavodnice ili samo udavače ili smaračice koje neprekidno zanovetaju, ili glavne glumice u drami koju smo upravo napisale i režirale, ili ranjive devojčice kojima treba vaša zaštita. Sasvim je moguće da od nekoliko tipova ispadne sasvim uravnoteženo i podnošljivo žensko stvorenje, u čije zamke ćete rado upasti i u njima se osećati povlašćeno, udobno i zadovoljno, dok neki od tipova ne preuzme stvari u svoje ruke i krene da zateže zamku baš kad se opustite i prestanete da budete oprezni.

Onaj najstrašniji od svih tipova, koji često uspeva u svom naumu, bez obzira što se vi od njega branite i u snu, jeste udavača. Računajući na vaš strah i otpor, ona će pričati o tome koliko joj je važna sloboda, dok vam sprema gurmanska jela i nudi vam da prespavate, jer je tako najpraktičnije.

Ne opuštajte se! Nemojte prespavati češće nego jednom u nedelju, dve. I nemojte da to bude neki određeni dan, na koji će ona početi da računa i polaže pravo. Menjajte termine susreta i ne dozvolite da vam nabaci osećaj krivice što je ispaljujete. Pozivajte se na slobodu redovno i bezočno. I koristite kondom. Uvek. Ne nasedajte na neplodne dane, oni su najjače oružje svih tipova udavača.

Drama kvin je ujedno i kraljica opasnih tipova žena. Ona je zabavna, nepredvidiva, spontana, blistava, uvek vlada scenom, a scena je tamo gde je ona. Očaraće vas. Ali kad se u njoj probudi udavača, smoriće vas svojom haotičnošću koja prosto vapi za sigurnošću i utočištem. Budite dosadni, inertni, uvredljivi i zahtevni. To je slab protivotrov, ali deluje, kad ona uopšte uspe da vas primeti, zaslepljena svetlošću scene koju upravo odigrava.

zena sa pistoljem kockica1 Vodič za muškarce: Tipične zamke opasnih ženskih tipova

Zanovetalo, smaračica koja stalno ima primedbe, najočigledniji je od tipova za izbegavanje, ukoliko se uspešno ne sakrije iza zavodnice ili devojčice. Neće ona izdržati dugo da ne počne da kritikuje vaš način oblačenja, ponašanja i ophođenja. Smetaće joj te smešne patike, koje volite najviše na svetu, držaće vam predavanja o ponašanju za stolom, u prevozu, u društvu, u saobraćaju, neće imati strpljenja da sačeka da sami nešto primetite i odreagujete i stalno će vam govoriti da uradite baš ono što ste upravo hteli da uradite. Kontriranje vam neće pomoći, samo će joj dati materijala da se razmahne.

Comments