Možda vi mislite da bi nam okopavanje krompira skrenulo misli i oduzelo vreme, pa bismo manje želele da kopamo po vašim osećanjima, ali to je samo zato što je vama lakše da iskopate septičku jamu, nego da kažete šta vas muči, a da nije kiselina u želucu. Treba da budete svesni da je onaj ko radi emotivni posao u vezi, zapravo rukovodilac. I ne treba da nas pustite da same snosimo teret tako odgovornog posla. Jer onda mi namećemo, a vi se ili opirete ili nevoljno povinujete, a najčešće se prvo opirete, a zatim nevoljno povinujete, jer ne možete drugačije da izađete na kraj sa nama.

svadja1 wannabeman Vodič za muškarce: Uključite se u upravljanje vezom

Kako izlazite na kraj sa sobom? Kad nema nikog da upravlja? Zatrpate se poslom, opijate se, igrate igrice, bavite se sportom? Ok. Radimo to i mi. Ali to su samo ventili. Pomoćni izlazi sa svaki slučaj. Ali čak i kad se poduhvatimo nečega što će nas zaokupiti, mi znamo tačno zašto to radimo i primenjujemo takve taktike kao lek protiv bolova. A lekovi protiv bolova pomažu kod simptoma, ali ne leče uzroke.

Nemojte dozvoljavati da vam se emotivni život vrti oko opiranja i nevoljnog pristajanja, ljutnje i ozlojeđenosti našim nasrtljivim nastojanjima da stvari isteramo na čistac. Nego se uključite. To je vaša veza, koliko i naša, valjda vam je stalo. Da li vam je stalo?

Pročitajte i ostale tekstove iz rubrike “Vodič za muškarce”.

Aleksina Đorđević

Comments