Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Kad ti uspeh izmiče i veruješ da si luzer

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

WOMAN CRUSH WEDNESDAY: Ashley Graham

WOMAN CRUSH WEDNESDAY: Ashley Graham

Ashley Graham je supermodel, brend i Škorpija u horoskopu.

Ovaj supermodel se smatra revolucionarom u modnoj industriji samo zato što je prvi ozbiljniji plus-size model u svetu koji otvoreno promoviše lepotu u svim veličinama, što Ashley čini posebnom. Pojaviljvala se na naslovnim stranama magazina kao što su Vogue, Glamour, Sports Illustrated Swimsuit Issue itd.

Zbog figure, njen početak nije bio baš mnogo bajan. Otkrivena je od strane jednog scouta dok je bila u tržnom centru u Nebraski 2000. godine sa samo trinaest godina, a prvi ugovor sa agencijom potpisuje 2001. godine za Wilhelmina Models, a 2003. godine potpisuje ugovor za Ford Models. 

View this post on Instagram

She’s shy sometimes 🎞@carytauben

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on

Kako je kroz modu rasla popularnost za plus-size modele, tako je istovremeno rasla i popularnost Ashley. Godine 2010. se pojavljuje u kontroverznoj reklamnoj kampanji za brend Lane Bryant, a nakon kompletne drame jer su modeli toples u videu, Ashley gostuje kod Jay Lenoa u showu kako bi adresirala “skandal”.

Od novijih angažmana, Grahamova je bila sudija u poslednje dve sezone America’s Next Top Model, gde je istaknuta kao model koji promoviše lepote tela u svim veličinama i oblicima. Ujedno je i prvi model koji nije mršav da se probila na mejnstrim scenu, što je kasnije i potvrdio i pohvalio novinar Glamour magazina.

Ono što je takođe prva radila je ono što se retko koja žena usuđuje da uradi, a to je da je prva kačila na svoje društvene mreže fotke gde je evidentan njen celulit, kao i strije, koje nosi ponosno sa osmehom.

“Zaista smatram da je moje telo promenilo razmišljanje mnogih ljudi kao i njihove živote. Koristila sam svoju gojaznost kao oružje da pričamo o taboo temama kao što su celulit, strije i stomak, kao i da pričamo o svojim telima kako bismo ih prihvatili i voleli, kao što svi treba da volimo sebe. Znam za nekoliko života koje sam nesvesno promenila svojim porukama koje šaljem u svet, mlade devojke i žene mojih godina koje su mi uvek prilazile i govorile ‘nikad nisam volela svoju kožu i svoje telo dok tebe nisam čula kako pričaš i shvatila da si u pravu’”, rekla je Grahamova jednom prilikom za Vogue magazin.

Svog muža Justina Erina koji je videograf je upoznala u crkvi 2009. godine, a venčali su se već naredne 2010. godine.

Iako je plus-size model, Ashley uvek ističe da je jako bitno trenirati, aktivirati svoje mišiće i uvek voditi računa o svojoj nezi tela.

———-

izvor naslovne fotografije: instagram.com/ashleygraham

Jovan Žihlavski

Wannabe TV

Editors choice