Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

WOMAN CRUSH WEDNESDAY: Jorja Smith

WOMAN CRUSH WEDNESDAY: Jorja Smith

Megatalentovana britanska pevačica Jorja Smith je naša WOMAN CRUSH WEDNESDAY ove nedelje.

Zašto smo se odlučili baš za nju? Možda je bolje pitanje ZAŠTO NE!? Jorja važi za jedan od najlepših glasova današnjice, sa svojih samo dvadeset i jednu godinu.

View this post on Instagram

@lofficielparis 🦋 shot by Maria Andreadaki

A post shared by jmoney (@jorjasmith_) on

Rođena 11. juna 1997. godine u Velikoj Britaniji, ima kombinovano poreklo s obzirom da joj je otac sa Jamajke, a majka iz Engleske. Počela je da svira klavir sa samo osam godina, a karijeru je započela u januaru 2016. godine kada je debitovala sa singlom Blue Lights i vinula se na zvezdano nebo muzičke industrije. Više pažnje je privukla na sebe u julu iste godine kada je reper Drake istakao njen drugi singl Where Did I Go? kao njegovu omiljenu traku u datom trenutku, a zatim je usledila saradnja sa njim na njegovom mixtapeu pod nazivom More Life. Pesma Get it together sa Drakom Black Coffeeom se istakla kao instant hit leta, dok se Jorja još pojavljuje na traci Jorja Interlude. 

View this post on Instagram

Couldn’t have been happier. 📸 @mikecappuccin0

A post shared by jmoney (@jorjasmith_) on

Usledili su sve sami uspesi za ovu mladu damu, a to dokazuje i činjenica da je najmlađi artist u istoriji koji je dobio Brit Critics Choice Award. Ona je ujedno i prvi nezavisni artist koji je nominovan, tako da je za nju ova pobeda od velikog značaja.

Njen prvi studijski album je napisan preko perioda od pet godina, a nosi naziv Lost & Found, i debitovao je na mestu broj tri u Britaniji kada je objavljen u junu mesecu 2018. godine. Pre toga se našla na Kendrick Lamarovom soundtrack albumu sa pesmom I Am koja je snimljena za potrebe Marvelovog hit filma Black Panther. 

View this post on Instagram

layersss shot by @danielclavero

A post shared by jmoney (@jorjasmith_) on

Njen zvuk varira između pop i rnb muzike, sa elementima soula, dok skoro sve tekstove piše sama. Mnoge ostavlja bez daha svojim live nastupima i budi u vama svojim glasom emocije koje verovatno niste ni znali da imate. Ima doza lepote u njenoj jednostavnosti, a velik efekat proizvede sa svojim glasom i ostavlja velik pečat na svakoga ko sluša njenu muziku.

Smithova je odrasla slušajući punk, rnb, reggae, hip-hop i napisala svoju prvu pesmu sa samo jedanaest godina. Istakla je kao velik uticaj na njenu muzičku karijeru album Frank,  Amy Winehouse iz 2003. godine.

Pored tog albuma i Amy, kao velike inspiracije navela je Lauryn Hill, Alicia Keys, Mos Def The Streets. 

Ova pevačica ne važi za mega mršavu devojku, a sa velikim osmehom i velikim stilom zna da iznese svoju figuru na najbolje moguće načine, što ovu zvezdu čini još lepšom. A i da se ne lažemo, obline su uvek više seksipilnije od gomile kostiju.

Jorja se trenutno nalazi na turneji sa koleginicom Kali Uchis, sa kojom ima hit pesmu Tyrant. Turneja se karakteriše kao joint tour i nosi naziv The Kali & Jorja Tour.

Kada se završi turneja, fanovi ove pevačice očekuju drugi studijski album, koji sad već polako ali sigurno svi željno iščekuju.

———————–

izvor naslovne fotografije: instagram.com/jorja smith

Jovan Žihlavski

Wannabe TV

Editors choice